Efectele uimitoare ale masajului talpilor? "Organismul este ca o uzina si trebuie sa functioneze bine in intregul lui"

Efectele uimitoare ale masajului talpilor?

Reflexoterapia este una dintre cele mai vechi tehnici de tratament din antichitatea chineza si consta in masarea talpilor, astfel incat circuitul care ne mentine sanatosi sa se refaca si sa grabeasca procesul de vindecare a unei boli. In cazul in care pacientul sufera de o boala care s-a instalat lent in organism este nevoie de multa rabdare, caci si vindecarea are nevoie de timp, perseverenta si un stil de viata sanatos. Silvia Notari in timpul unei sedinte de reflexologie FOTO Oana Cernat O sedinta de reflexologie dureaza 40 de minute, dar daca pacientul este incordat, terapeutul ii poate face si putin masaj de relaxare. Dupa 15 minute de masaj, circulatia sangelui ajunge la viteza de 29 cm/sec la femei si 22 cm/sec la barbati, desi in mord normal, aceasta este de 12,5 cm/sec si, respectiv, 14 cm/sec.

acum 96 luni (16 Jul 2016)

Reflexoterapia este una dintre cele mai vechi tehnici de tratament din antichitatea chineza si consta in masarea talpilor, astfel incat circuitul care ne mentine sanatosi sa se refaca si sa grabeasca procesul de vindecare a unei boli. Pentru a avea efecte, pacientul are nevoie de cel putin zece sedinte, iar la inceput acestea pot fi putin dureroase, semn ca un organ sau mai multe sufera si se afla in dezechilibru.

Orice masaj de acest tip incepe prin aplicarea unei creme foarte hidratante ori a unui ulei, iar apoi terapeutul mangaie talpile pentru ca pacientul sa se obisnuiasca cu presiunea. Ma detasez de terapeutii care pun diagnostic de la prima sedinta, eu abia la a treia sedinta ii voi spune pacientului ca este posibil sa ai o problema in anumite zone si ca ar fi bine sa faca un control medical. De exemplu eu incep prin masarea zonei care corespunde plexului solar si nu am intalnit pe nimeni care sa nu aiba dureri in acea zona, unde se aduna grijile de zi cu zi", ne-a explicat Silvia Notari, reflexoterapeut. Mie mi s-a intamplat sa mi se faca masaj cu o bagheta din metal deoarece persoana respectiva nu se gandea sa imi faca un bine in calitate de pacient, ci doar dorea sa obtina profit. Si atunci, ca sa nu ii oboseasca degetele, facea masajul cu un obiect metalic", a spus Silvia Notari. Este insa interzisa temporar in cazul persoanelor care au suferit de curand o interventie chirurgicala sau care au o rana deschisa. De asemenea, este contraindicata si bolnavilor psihici, celor care au suferit de inflamatii ale venelor si sistemului limfatic, diabeticilor. Trebuie sa folosesti o presiune care sa il tina pe pacient relaxat si linistit. Mai sunt persoane care neaga ca au o anumita problema si nu ii spun terapeutului despre aceasta pentru a-l testa daca isi da singur seama. Acest lucru mi se pare gresit deoarece daca nu ai incredere, nu trebuie sa mergi la terapeut. Este nevoie de o chimie intre tine si pacient, acesta trebuie sa aiba i... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro