Efectele spagilor la plic de la UMF Iasi. Universitatea a fost retrogradata in clasamentul increderii studentilor

Efectele spagilor la plic de la UMF Iasi. Universitatea a fost retrogradata in clasamentul increderii studentilor

Studentii au venit cu cele mai dure critici Comisia a venit si cu recomandari pentru UMF, printre sfaturi numarandu-se cresterea numarului de cursuri si ore de pregatire de limba romana in primii trei ani de studii pentru studentii straini, acestea fiind insuficiente si sa gaseasca o modalitate pentru a incuraja promovarea in functiile de conferentiar si profesor pana la procentul de 25% pentru fiecare program de studiu acreditat.

acum 88 luni (30 Nov 2016)

Dupa deschiderea unui dosar penal de catre organele abilitate si procesele civile deschise impotriva unor studenti, UMF Iasi a mai primit o veste neasteptata din partea Agentiei Romane pentru Asigurarea Calitatii in Invatamantul Supe-rior, care i-a micsorat calificativul acordat in urma evaluarii periodice, de la "incredere ridicata" in cel de "incredere ridicata".

Dupa aceasta decizie a ARACIS, UMF Iasi de-vine singura institutie de invatamant superior de stat din capitala Moldovei care nu a reusit sa obtina calificativul de "incredere ridicata". Un astfel de calificativ arata despre o institutie de invatamant superior ca indeplineste toate criteriile de curricula, de transparenta si de integritate si ca nu exista niciun risc pentru studentii care se inmatriculeaza la cursuri.

Din raportul comisiei reiese faptul ca a fost nevoie de doua vizite pentru a putea eva-lua situatia de la UMF Iasi, respectiv in perioadele 21-23 octombrie 2015 si 14-15 aprilie 2016. "Dupa plecarea comisiei de la sediul institutiei, in seara zilei de 21 octombrie 2015, a avut loc o sedinta a Consiliului de Administratie. Ca urmare a deciziei rectorului de a demisiona precum si a situatiei indefinite privind conducerea manageriala a universitatii, a fost considerata oportuna intreruperea vizitei de evaluare si reluarea ei la o data ulterioara", potrivit raportului final. Referitor la neregulile ce au dus la scaderea calificativului, comisia ARACIS arata ca in cadrul programului Medicina in limba franceza s-a depasit numarul maxim de studenti pentru anul I in doi ani universitari, respectiv 193 si 171 de studenti fata de limita de 150 de persoane admisa.

Studentii au venit cu cele mai dure critici

Comisia a venit si cu recomandari pentru UMF, printre sfaturi numarandu-se cresterea numarului de cursuri si ore de pregatire de limba romana in primii trei ani de studii pentru studentii straini, acestea fiind insuficiente si sa gaseasca o modalitate pentru a ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro