Efectele schimbarilor climatice asupra sanatatii. Care sunt tarile ce vor avea de suferit cel mai mult

Efectele schimbarilor climatice asupra sanatatii. Care sunt tarile ce vor avea de suferit cel mai mult

Efectele incalzirii globale, preponderent negative Potrivit acestuia, desi incalzirea globala poate aduce si anumite beneficii in unele zone, respectiv un numar mai mic de decese pe timp de iarna si cresterea cantitatii de hrana in anumite zone, incalzirea globala are efecte preponderent negative. Ceea ce s-a si discutat si agreat la Paris, in noiembrie 2015, adica sa ne asumam tinte de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera care sa tina sub control cresterea temperaturii medii globale", a explicat, pentru "Adevarul", Roxana Bojariu, sefa Departamentului de Climatologie de la Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

acum 45 luni (6 Jul 2016)

Concret, raportul OMS subliniaza singura solutie pentru evitarea dezastrului o reprezinta reducerea emisiilor de gaze prin intermediul infrastructurii de transport. Nivelul marii creste, ghetarii se topesc, iar structura precipitatiilor se schimba si ea, in timp ce vremea extrema si fenomenele meteorologice extreme sunt si ele mai intense si tot mai frecvente", noteaza raportul OMS.

Efectele incalzirii globale, preponderent negative

Potrivit acestuia, desi incalzirea globala poate aduce si anumite beneficii in unele zone, respectiv un numar mai mic de decese pe timp de iarna si cresterea cantitatii de hrana in anumite zone, incalzirea globala are efecte preponderent negative. Este esential sa reducem emisiile de gaze cu efect de sfera la nivel global. Ceea ce s-a si discutat si agreat la Paris, in noiembrie 2015, adica sa ne asumam tinte de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera care sa tina sub control cresterea temperaturii medii globale", a explicat, pentru "Adevarul", Roxana Bojariu, sefa Departamentului de Climatologie de la Administratia Nationala de Meteorologie (ANM). Mai mult, intreaga comunitate stiintifica s-a declarat socata de efectele acestui fenomen, care se vad inclusiv in termeni legati de mortalitate, prin cauze cardiovasculare si respiratorii. Doar valul de caldura din 2003 a stat la baza a 70.000 de decese, noteaza raportul. Polenul si alti alergeni sunt la niveluri mai mari, iar asta afecteaza 300 de milioane de oameni pe an", arata specialistii.

Numarul de dezastre naturale s-a triplat

Acestia arata ca, incepand cu anii 1960, inclusiv numarul de dezastre naturale s-a triplat. In fiecare an, aceste dezastre naturale produc nu mai putin de 60.000 de decese, cele mai multe fiind inregistrate in tarile in curs de dezvoltare.

Spre exemplu, fenomenele extreme i-au lasat pe oameni fara un acoperis deasupra capului, asta in conditiile in care mai multe de jumatate din popu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro