Efectele perverse ale razboiului din Gaza: in ciuda pierderilor umane, palestienienii ar vota tot cu Hamas

Efectele perverse ale razboiului din Gaza: in ciuda pierderilor umane, palestienienii ar vota tot cu Hamas

In aceste conditii, orice fel de intelegere care nu va satisface pretentiile Hamas, chiar daca ar duce la pace si reconstructia Gaza, va fi respinsa de locuitorii fasiei dar si de cei din Cisiordania, iar liderii Hamas se vor simti justificati in a incalca in orice clipa acordurile, avand sustinerea populatiei, chiar daca aceasta va insemna noi pierderi materiale si de vieti omenesti.

acum 101 luni (3 Sep 2014)

palestinienii au vazut ca lansatoarele de rachete erau plasate pe teritorii dens populate, iar adesea liderii Hamas invitau copii si femei in locuri apropiate de lansatoare, ca? Dar faptele contrazic aceasta presupunere si este important de stiut pentru viitoarele planuri strategice si tactice ale Israelului si ale statelor care vor negocia cu liderii Hamas. , ale carui rezultate au fost publicate in presa israeliana, a relevat ca, in cazul in care s-ar organiza in aceasta saptamana alegeri prezidentiale in Gaza si Cisiordania, ele ar fi castigate, cu 61 la suta, de liderul Hamas, Israel Hanyeh. 79 la suta din palestinieni considera ca razboiul a fost castigat de Hamas si apreciaza ca o confruntare militara este cel mai bun mijloc de a se elibera de ocupatia israeliana. 79 la suta dintre cei chestionati afirma ca Israelul este raspunzator pentru izbucnirea razboiului, iar 86 la suta, desi au fost martori, sustin ca nu s-ar fi lansat rachete de pe teritorii dens populate. Referitor la acordurile de incetare a focului, ca o consecinta a celor aratate anterior, cei chestionati au afirmat ca Iranul, Turcia si Qatarul au fost statele care i-au ajutat pe palestinieni in negocieri.

In aceste conditii, orice fel de intelegere care nu va satisface pretentiile Hamas, chiar daca ar duce la pace si reconstructia Gaza, va fi respinsa de locuitorii fasiei dar si de cei din Cisiordania, iar liderii Hamas se vor simti justificati in a incalca in orice clipa acordurile, avand sustinerea populatiei, chiar daca aceasta va insemna noi pierderi materiale si de vieti omenesti. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro