Efectele caniculei: numarul urgentelor a crescut cu 8% in ultimele 24 de ore

Efectele caniculei: numarul urgentelor a crescut cu 8% in ultimele 24 de ore

12 orase sub cod rosu Bucuresti este, vineri si sambata, sub cod portocaliu de canicula, cu temperaturi intre 36 si 39 de grade, in timp ce douasprezece judete din vestul tarii sunt sub cod rosu, meteorologii avertizand ca in aceste zone temperaturile se vor situa intre 39 si 42 de grade. Treptat, valul de caldura se va restrange catre regiunile sudice si va persista pana spre mijlocul saptamanii viitoare, iar gradul de instabilitate atmosferica va fi in crestere, in special in zonele de munte si in jumatatea de nord a tarii, mai precizeaza ANM.

acum 79 luni (5 Aug 2017)

Astfel, in ultimele 24 de ore au fost inregistrate 1.370 de solicitari, dintre care 768 au fost urgente, a precizat Alis Grasu.

La nivel national, in zilele de 3 si 4 august, au fost inregistrate 6.348 de solicitari la serviciile de ambulanta si SMURD, in acest interval fiind raportate 89 de lipotimii. Serviciul de Ambulanta Bucuresti Ilfov a inregistrat o crestere cu 10 la suta a numarului de solicitari fata de anul 2016.

Ministerul Sanatatii recomanda populatiei ca in zilele caniculare sa evite, pe cat posibil, expunerea prelungita la soare intre orele 11.00-18.00, sa consume lichide la fiecare 15-20 de minute, sa faca dusuri caldute de cateva ori pe zi, iar aerul conditionat sa fie reglat astfel incat temperatura sa fie cu cinci grade mai mica decat cea ambientala.

Recomandarile medicilor in perioada caniculei

Potrivit medicilor, in perioadele caniculare nu trebuie consumat alcool deoarece acesta favorizeaza deshidratarea si diminueaza capacitatea de lupta a organismului impotriva caldurii, si nici bauturi cu continut ridicat de cofeina (cafea, ceai, cola) sau de zahar (sucuri racoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice.

12 orase sub cod rosu

Bucuresti este, vineri si sambata, sub cod portocaliu de canicula, cu temperaturi intre 36 si 39 de grade, in timp ce douasprezece judete din vestul tarii sunt sub cod rosu, meteorologii avertizand ca in aceste zone temperaturile se vor situa intre 39 si 42 de grade.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), vineri si sambata valul de caldura care a debutat inca de luni va continua sa se intensifice, iar disconfortul termic va deveni deosebit de accentuat. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pe arii extinse pragul critic de 80 de unitati si se va situa frecvent, in zonele joase, intre 82 si 84 de unitati.

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro