Educatia, un experiment. Al doilea inceput de an scolar fara manuale noi

Educatia, un experiment. Al doilea inceput de an scolar fara manuale noi

Avem proiect de Abecedar nou, o altfel de Matematica, Stiinte interdisciplinare, limbi straine mai devreme, nu si manuale noi de pe care elevii sa invete, manuale gratuite de altfel, manuale de pe care dascalii sa predea. Dar, politicienii cu obraz politic puteau sa faca aceste licitatii din martie, din aprilie, din mai, din iunie, sa fie loc si de contestatii si de judecarea lor si cartile sa fie pe banci la 15 septembrie, cand se stie de un an de zile ca se vor deschide scolile", scrie si romancierul Dinu Sararu pe blogul sau de pe adevarul.ro. Oricum, in urma licitatiei pentru noile manuale scolare la clasele I si a II-a, au ramas neatribuite manualele noi destinate cursurilor de comunicare in limba romana pentru minoritati, clasa I si a II-a, unde nici nu au fost ofertanti, la comunicare in limba materna maghiara clasa a II-a, limba moderna clasa I (limba germana), limba moderna clasa a II-a (limba engleza, limba franceza, limba spaniola, limba germana, limba italiana) si pentru cele de religie, clasa I si a II-a.

acum 115 luni (12 Sep 2014)

Avem proiect de Abecedar nou, o altfel de Matematica, Stiinte interdisciplinare, limbi straine mai devreme, nu si manuale noi de pe care elevii sa invete, manuale gratuite de altfel, manuale de pe care dascalii sa predea.

Asa ca si acest an scolar va demara pe 15 septembrie ca o provocare pentru cei mici, de clasele I si a II-a, dar mai ales pentru invatatori, care vor fi nevoiti sa improvizeze predarea pana cand licitatia destinata noilor manuale va fi ajuns la final, dupa un an de controverse.

Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a decis, miercuri, o noua amanare in privinta incheierii procedurii de selectie a celor care vor livra noile manuale.

Intarziere admisa si oficial

Ulterior, si Ministerul Educatiei a admis ca noile manuale nu vor ajunge la timp, cum s-a promis, pe bancile elevilor, adica din 15 septembrie, dand vina pe editorii nemultumiti, care au contestat sub toate formele aceasta procedura.

"Ministerul Educatiei Nationale anunta ca procedurile de licitatie pentru achizitionarea de manuale noi - pe hartie si digitale -, destinate claselor I si a II-a, continua. MEN asigura elevii, parintii si dascalii ca manualele vor ajunge in scoli imediat ce procedura de licitatie se va finaliza si ca institutia face toate demersurile pentru ca acest lucru sa se intample cat mai repede, respectand, insa, termenele legale", se arata intr-un comunicat al ministerului de joi.

Editorii au avertizat inca din primavara ca vor fi intarzieri, sustinand ca documentele licitatiei sunt "viciate", anticipand valul de contestatii ce a urmat, de la publicarea caietului de licitatie pana la anuntarea rezultatelor de minister, in vara.

Insa, ministrul Educatiei a sustinut, la randul sau, ca nu va abdica in fata editorilor si a dat asigurari, si in aprilie, si in iulie, ca noile manuale vor ajunge in... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro