Eduard Hellvig si Carmen Dan, audiati de Comisia SRI. Ce a spus directorul SRI inainte de a intra la audieri

Eduard Hellvig si Carmen Dan, audiati de Comisia SRI. Ce a spus directorul SRI inainte de a intra la audieri

Au fost generate de declaratiile facute de persoane care au atoritatea pe care o au, in baza functiei pe care o au. Toti membrii Comisiei au fost de acord ca activitatea MAI s-a desfasurat in limitele legii, ca a fost coordonata eficient de toate institutiile de conducere, ca s-a reusit izolarea elementelor negative din Piata. In presa centrala, au fost publicate articole din care a rezultat ca SRI nu a primit o opinie favorabila din partea Curtii de Conturi legata de gestiunea bugetului si ca discutia se poata cu privire la o suma de 300 milioane de euro.

acum 68 luni (9 Feb 2017)

UPDATE Presedintele Comisiei de control a SRI, Adrian Tutuianu: Am adresat directorului SRI o scrisoare in care am pus patru intrebari. Am adresat si ministrului de Interne o scrisoare in care i-am solicitat sa ne transmita o informare cu privire la manifestatii. Avem un cadru normativ, legea 51 privind securitatea nationala, exista Strategia nationala de siguranta nationala. Am putut constata ca, in acet moment, intre SRI si MAI exista o colaborare foarte buna si ca aceasta comunicare are intensitate maxima, la momentul acesta, se defasoara la nivelul conducerii, in baza unor protocoale din anii anteriori. Au fost generate de declaratiile facute de persoane care au atoritatea pe care o au, in baza functiei pe care o au. Toti membrii Comisiei au fost de acord ca activitatea MAI s-a desfasurat in limitele legii, ca a fost coordonata eficient de toate institutiile de conducere, ca s-a reusit izolarea elementelor negative din Piata. Din dezbateri, a rezultat ca SRI si-a indeplinit atributiile care vizeaza actiunile unor persoane cu activitati extremiste si au fost transmise informari beneficiarilor de informatii, incepand cu data de 2 februarie. Nu sutn elemente care sa ne arate ca au fost afectate unitatea, integritatea teritoriala a Romaniei, sau activitati care sa afecteze statul roman, care se circumscriu idee de securitate nationala. In presa centrala, au fost publicate articole din care a rezultat ca SRI nu a primit o opinie favorabila din partea Curtii de Conturi legata de gestiunea bugetului si ca discutia se poata cu privire la o suma de 300 milioane de euro. Tot bugetul inseamna 300 de milioane de lei.

Intrebari

Doamna ministru a spus ca nu a primit nicio informare din partea SRI? Au existat, sunt confirmate de ambele parti. Beneficiarii au primit un numar important de informari.

Pe data de 1 februarie, a primit doamna ministru? Ambele institutii au confirmat, informatii care nu a... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro