Eduard Hellvig, propus pentru sefia SRI: "Prioritatile sunt combaterea coruptiei si dezvoltarea capacitatii de aparare"

Eduard Hellvig, propus pentru sefia SRI:

"Sunt onorat de increderea pe care mi-a acordat-o Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, prin nominalizarea pentru functia de director al Serviciului Roman de Informatii. "Drept urmare, consider esentiale doua coordonate de actiune: combaterea coruptiei si dezvoltarea capacitatilor de aparare a sigurantei nationale.Tin, totodata, sa precizez de pe acum ca sunt ferm convins ca o democratie functionala are resorturile necesare pentru ca statul si propriii cetateni sa se afle intotodeauna de aceeasi parte a baricadei.

acum 112 luni (19 Feb 2015)

"Sunt onorat de increderea pe care mi-a acordat-o Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, prin nominalizarea pentru functia de director al Serviciului Roman de Informatii. De aceea, cred ca prioritatea SRI in perioada urmatoare trebuie sa fie consolidarea performantei - in cadrul eforturilor interne pentru intarirea statului de drept, dar si al unui context regional tensionat", a aratat Hellvig, intr-o postare publicata pe contul sau de Facebook.

El s-a angajat sa lupte pentru combaterea coruptiei si pentru dezvoltarea mecanismelor de aparare a statului.

"Drept urmare, consider esentiale doua coordonate de actiune: combaterea coruptiei si dezvoltarea capacitatilor de aparare a sigurantei nationale.Tin, totodata, sa precizez de pe acum ca sunt ferm convins ca o democratie functionala are resorturile necesare pentru ca statul si propriii cetateni sa se afle intotodeauna de aceeasi parte a baricadei.

La randul sau, copresedintele PNL Alina Gorghiu a precizat, joi, ca liberalii vor vota in Parlament propunerea lui Eduard Hellvig pentru sefia Serviciului Roman de Informatii, facuta de presedintele Klaus Iohannis, mentionand ca nominalizarea pune capat situatiei de interimat si intareste autoritatea Serviciului.

"Propunerea facuta de presedintele Romaniei are menirea de a pune capat unei situatii de interimat la SRI si de a intari autoritatea unei institutii care a fost supusa mai multor atacuri politice in ultima perioada. Eduard Helvig are o serioasa activitate publica, corecta si necontroversata, iar nominalizarea sa va fi sustinuta de catre PNL in Parlament", spune copresedintele PNL, intr-un comunicat.

"Ne aflam in fata unei proceduri normale, in care, conform Constitutiei, Parlamentul este chemat sa numeasca, la propunerea Presedintelui Romaniei, un director de serviciu de informatii. In spiritul si litera legilor si ale Constitutiei Romanie... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro