EDITORIAL. Acum, ca Toba a plecat, poate il ajutam si pe Arafat

Scandal mare dupa ce o turista cazuta intr-o rapa a fost salvata de un elicopter privat si nu de cele ale SMURD. Mi-am adus aminte de tragedia de la Siutghiol si de lejeritatea de-a dreptul convingatoare cu care mintea Arafat despre strigatele disperate de ajutor ale pilotului elicopterului prabusit acolo. Scuze prin acuzarea altora am vazut si la accidentul aviatic in care au murit cu zile Adrian Iovan si Aura Ion, dar si atunci cand o femeie s-a aruncat de pe un bloc din centrul Capitalei, iar cei de la ISU adusesera o saltea pe care n-au reusit s-o umfle.

acum 43 luni (2 Sep 2016)

Scandal mare dupa ce o turista cazuta intr-o rapa a fost salvata de un elicopter privat si nu de cele ale SMURD. Ocazie pentru Raed Arafat sa iasa din nou la rampa si sa ne explice cum si cine trebuie salvat in Romania. Am vazut in ultimele zile o tona de discutii despre proceduri si riscuri, dar si despre inconstienta salvatorilor, oameni rai care atenteaza la banii cheltuiti impecabil de institutiile statului. Si nici despre pilotul salvator Constantin Apavaloaie care, in urma cu 5 ani, a fost amendat cu 20.000 de lei dupa ce a salvat o gravida care cazuse de pe o stanca tot in Piatra Craiului, fara sa fie platit pentru acea interventie. In schimb, salvatorul este acuzat voalat de inconstienta, iar salvamontistii de lipsa de comunicare.

Probabil ca era mai bine sa caute ISU-coordonat de Arafat, desigur- un cadavru timp de aproape patru luni, asa cum s-a intamplat in cazul planorului prabusit in Bucegi anul trecut.

Sau era mai firesc sa ajunga acolo un elicopter precum cel de la Siutghiol, care se ocupa de operatiuni de salvare la malul marii, dar nu era echipat cu flotoare care sa-i permita sa aterizeze pe apa. Mi-am adus aminte de tragedia de la Siutghiol si de lejeritatea de-a dreptul convingatoare cu care mintea Arafat despre strigatele disperate de ajutor ale pilotului elicopterului prabusit acolo. Tipetele acelea infioratoare pe care le-am auzit cu totii si despre care doar el spunea ca nu-s de acolo.

Scuze prin acuzarea altora am vazut si la accidentul aviatic in care au murit cu zile Adrian Iovan si Aura Ion, dar si atunci cand o femeie s-a aruncat de pe un bloc din centrul Capitalei, iar cei de la ISU adusesera o saltea pe care n-au reusit s-o umfle. Sunt prea multe lucruri ce tin de organizare si nu de factorul uman sau intamplare ca sa tot dai vina pe altii. Si asta in timp ce SMURD a inghitit sute de milioane de euro pentru care vad ca nu da socoteala la nimeni desi motive ar fi cu duiumul. Acesta era insa prea mare si nici nu... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro