EDITIE DE COLECTIE RL: Anonimii care au creat Piata Universitatii

Se vorbeste despre ucideri prin impuscare, despre actiuni brutale operate de hoardele de mineri aduse in Bucuresti de Ion Iliescu. Romania Libera ii readuce in atentie pe anonimii de atunci intr-o editie speciala de colectie ce poate fi gasita azi la chioscurile de distributie a presei.

acum 54 luni (27 Apr 2016)

Mitingul-maraton din 1990 din Piata Universitatii este comemorat in fiecare an intre 13-15 iunie, zilele reprimarii manifestatiei anticomuniste dupa o mineriada sangeroasa.

Se vorbeste despre ucideri prin impuscare, despre actiuni brutale operate de hoardele de mineri aduse in Bucuresti de Ion Iliescu. Sunt evocate arestari abuzive, devastari ale Universitatii Bucurestii, ale Institutului de Arhitectura, ale sediilor partidelor istorice si ale sediilor ziarelor de opozitie.

Mai niciodata, nimeni nu acorda spatiu anonimilor care au determinat declansarea mitingului-maraton de protest din Piata Universitatii, care a inceput in aprilie 1990. Mai niciodata nimeni nu acorda atentie anonimilor care au creat exact acum 26 de ani fenomenul ce a devenit simbol al luptei anticomuniste din Romania.

Romania libera o face ASTAZI intr-o EDITIE DE COLECTIE care poate fi gasita la chioscuri. In fiecare seara, zeci de mii de oameni empatizau.

Istoria, cel putin cea scrisa pana acum, comite nedreptatea de a uita pe cei care au reprezentat fundamentul mitingului-maraton. In urma arestarii unui anonim, mii de bucuresteni s-au infuriat, iar pe 23 si apoi in 24 aprilie 1990 au intrerupt circulatia pe Bulevardul Magheru, acesta fiind momentul de inceput al fenomenului Piata Universitatii.

Romania Libera ii readuce in atentie pe anonimii de atunci intr-o editie speciala de colectie ce poate fi gasita azi la chioscurile de distributie a presei. De asemenea, Romania Libera reediteaza paginile de ziar din acele zile.

EDITIA DE COLECTIE "Anonimii care au creat Piata Universitatii", azi la chioscurile de distributie a presei, NUMAI CU ROMANIA LIBERA. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro