Edilul Craiovei, retinut pentru coruptie. Olguta Vasilescu a primit "bratari" din colectia DNA

Edilul Craiovei, retinut pentru coruptie. Olguta Vasilescu a primit

Sponsorizari impuse Doi ani mai tarziu, Lia Olguta Vasilescu ar fi primit mita printr-un ONG, de la niste oameni de afaceri, peste 500.000 de lei pentru indeplinirea unor acte ce intrau in atributiile ei de serviciu.

acum 78 luni (31 Mar 2016)

Primarul Craiovei Lia Olguta Vasilescu a fost retinuta, ieri, de procurorii anticoruptie si va fi prezentata astazi Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva.

Lia Olguta Vasilescu a ajuns la sediul Directiei Nationale Anticoruptie in jurul orei 13.00 si a iesit cu "bratari" cateva ore mai tarziu, intr-un dosar in care este acuzata de luare de mita, folosirea autoritatii in scopul obtinerii de foloase necuvenite si spalare de bani. ""Donatiile" respective, estimate la 135.907 euro, facute in conditiile de mai sus, s-au concretizat atat in realizarea de materiale electorale, dar si pentru organizarea unor spectacole in sustinerea campaniei inculpatei", arata procurorii.

Sponsorizari impuse

Doi ani mai tarziu, Lia Olguta Vasilescu ar fi primit mita printr-un ONG, de la niste oameni de afaceri, peste 500.000 de lei pentru indeplinirea unor acte ce intrau in atributiile ei de serviciu. "Concret, in perioada respectiva, inculpata Vasilescu Lia Olguta, direct sau prin intermediari, beneficiind de ajutorul celorlalti inculpati, a solicitat oamenilor de afaceri care aveau in derulare contracte cu Primaria Craiova, sa efectueze sponsorizari catre asociatia reprezentata de inculpata Popescu Elena Daniela, in vederea efectuarii unor lucrari de reabilitare a fatadelor unor cladiri din municipiul Craiova", sustin procurorii in comunicat. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro