Ecuatia magica pentru productivitate la job. Cat sa muncesti, cat sa stai in pauza

Ecuatia magica pentru productivitate la job. Cat sa muncesti, cat sa stai in pauza

Nu se stie daca regula de 52 + 17 minute este cea mai buna (nu la toate locurile de munca se poate aplica), dar oricum sunt necesare pauze regulate pe parcursul zilei, fie si numai pentru ca oamenii nu sunt la fel de concentrati pe tot parcursul zilei.

acum 99 luni (18 Sep 2014)

Dupa cateva ore consecutive de lucru, se recomanda o pauza a creierului pentru a putea continua eficient. Rezultatul a fost ca 10% dintre salariatii cei mai eficienti luau pauze regulat, iar la campionii productivitatii ele durau 17 minute, la 52 de minute lucrate.

Este vorba insa de o adevarata pauza si o adevarata odihna, nu de 17 minute petrecute pe Facebook sau intr-o conversatie cu colegul despre necazurile de la serviciu. Salariatii de la Drauguiem Group se relaxeaza in cel mai bun sens al cuvantului: se plimba, citesc sau vorbesc, dar nu despre activitatea lor profesionala.

Nu se stie daca regula de 52 + 17 minute este cea mai buna (nu la toate locurile de munca se poate aplica), dar oricum sunt necesare pauze regulate pe parcursul zilei, fie si numai pentru ca oamenii nu sunt la fel de concentrati pe tot parcursul zilei. In iunie 2013, un studiu britanic realizat de cercetatori de la London Offices si publicat de site-ul Daily Mail arata ca cea mai scazuta productivitate se inregistreaza la ora 14.55, adica in jurul orei mesei de pranz. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro