Ecstasy pentru Mamaia. Detaliile unei mega-tranzactii de stupefiante destinate cluburilor de fite de pe Litoral

Ecstasy pentru Mamaia. Detaliile unei mega-tranzactii de stupefiante destinate cluburilor de fite de pe Litoral

"La data de 16 august, in jurul orei 14.00, in timp ce se afla in zona cluburilor de noapte situate in nordul statiunii Mamaia, judetul Constanta, inculpatul Todica Liviu a vandut cantitatea de 1.001 comprimate ce contineau ca substanta activa 3,4- methylenedioxymetamfetamine (MDMA), drog de mare risc, pentru care a incasat suma totala de 5.000 de euro si 2.500 de lei, fiind ajutat in acest sens de catre inculpatii Iliescu Razvan-Alexandru si Petrea Beatrice", se arata in comunicatul DIICOT. Traficul de droguri de mare risc, in crestere Potrivit ultimului bilant de acivitate al DIICOT, in anul 2016 au fost confiscate 5.907,56 kilograme de droguri, din care 2.782,59 kilograme droguri de mare risc si 3.124,97 kilograme droguri de risc, fata de anul 2015, cand a fost confiscata cantitatea totala de 1.205,61 kilograme droguri, din care 656,80 kilograme reprezinta droguri de mare risc, iar diferenta de 548,81 kilograme, droguri de risc.

acum 67 luni (18 Aug 2017)

Cei trei, Liviu Todica, Razvan-Alexandru Iliescu si Beatrice Petrea au fost retinuti pentru 24 de ore si urmeaza sa fie prezentate Tribunalului Constanta cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

"La data de 16 august, in jurul orei 14.00, in timp ce se afla in zona cluburilor de noapte situate in nordul statiunii Mamaia, judetul Constanta, inculpatul Todica Liviu a vandut cantitatea de 1.001 comprimate ce contineau ca substanta activa 3,4- methylenedioxymetamfetamine (MDMA), drog de mare risc, pentru care a incasat suma totala de 5.000 de euro si 2.500 de lei, fiind ajutat in acest sens de catre inculpatii Iliescu Razvan-Alexandru si Petrea Beatrice", se arata in comunicatul DIICOT.

Potrivit unor surse judiciare, totul incepe atunci cand o tanara a facut un denunt in care arata ca bucuresteanul Liviu Todica s-ar fi ocupat cu traficul de ecstasy -considerat drog de mare risc. El a primit pseudonimul de "Costel Popa" si a fost autorizat sa participe la activitati legate de droguri. In continuare, politisul a jucat rolul unui dealer dispus sa cumpere 1.000 de pastile de ecstasy, cu suma de 25 lei/comprimat. Erau cateva sute de comprimate de culoare roz sub forma de capsuna, pitite intr-un rucsac (foto). "In urma cu cateva zile, am fost contactat de Petrea Beatrice, cu care ma cunosteam de mai multi ani, care m-a intrebat daca pot sa fac rost de o cantitate de aproximativ 1.000 comprimate de ecstasy, deoarece avea pe cineva interesat sa cumpere la pretul de 25 lei/pastila. Intrucat aveam aceasta cantitate de droguri, am fost de acord cu propunerea acesteia", a marturist acesta. "Cand am ajuns, am coborat toti din masini, am facut cunostinta cu cumparatorul, dupa care eu m-am retras la masina mea cu acesta unde el mi-a aratat banii, iar eu i-am aratat drogurile, moment in care am fost interceptati de organele de politie", a povestit flagrantul Todica.

"Este adevarat ca stiam ca Todica Li... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro