Economistul Robert Kuttner, in "The Huffington Post": Destituirea lui Donald Trump, o chestiune de timp

Economistul Robert Kuttner, in

Pe zi ce trece, tot mai multi republicani se distanteaza de el, iar apelurile la destituirea sa se inmultesc, intrucat acesta este singurul mijloc de a-l opri pe acest barbat incapabil sa asigure legalitatea lucrurilor sale inainte de a le face si care dovedeste ca nu are calificarea necesara pentru a conduce o tara, scrie economistul si scriitorul Robert Kuttner in "The Huffington Post". De asemenea, ei nu mai stiu pe ce pozitie sa se plaseze in privinta lichidarii programului de asigurari de sanatate obligatorii si accesibile Obamacare, incercand pe de o parte sa nu afecteze pacientii si pe de alta parte sa nu-si compromita sansele la realegere.

acum 72 luni (7 Feb 2017)

Pe zi ce trece, tot mai multi republicani se distanteaza de el, iar apelurile la destituirea sa se inmultesc, intrucat acesta este singurul mijloc de a-l opri pe acest barbat incapabil sa asigure legalitatea lucrurilor sale inainte de a le face si care dovedeste ca nu are calificarea necesara pentru a conduce o tara, scrie economistul si scriitorul Robert Kuttner in "The Huffington Post". In restul timpului, ei sunt nevoiti sa raspunda criticilor lansate de lideri republicani, jucatori din lumea afacerilor si sefi de stat straini. Reince Priebus, seful de cabinet al lui Trump, a ajuns in sfarsit pe treptele puterii, dar nu are parte de zile bune.

Una e sa fii candidat si sa-ti permiti sa spui aproape orice iti trece prin cap - caci, inducand in eroare adesea suficienti oameni poti fi ales in cele din urma - si altceva e sa guvernezi la fel. Iata de ce se confrunta atat de devreme cu presiuni politice si juridice de a da inapoi in privinta unor masuri.

Spre deosebire de realitatile din dictaturile vazute cu ochi buni de Trump, ansamblul de masuri de control politic si juridic conceput pentru apararea Constitutiei americane si impiedicarea aparitiei unui regim tiranic in Statele Unite este de neclintit. De exemplu, dupa ce a incercat prosteste sa respinga anumite categorii de refugiati, acum noul presedinte american isi da seama ca tara sa are instante de judecata.

Cu cat va fi mai imprevizibil, cu atat mai putini judecatori conservatori vor accepta sa le serveasca supa republicanilor, asa cum au facut atat de des in trecut.

Inca de la investirea sa, republicani cunoscuti si mai putin cunoscuti se inghesuie sa se distanteze de afirmatiile referitoare la presedintele rus Vladimir Putin, dar si de suspiciunile sale nefondate de fraudari la ultimele alegeri.

De asemenea, ei nu mai stiu pe ce pozitie sa se plaseze in privinta lichidarii programului de a... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro