Economic si de efect: cum cureti casa cu miez de paine, cartof, ceapa sau ketchup

Sfaturile bunicii au revenit la moda intr-o lume tot mai constienta de abundenta substantelor toxice care se regasesc in tot mai multe produse, dar si ca urmare a anilor de criza economica. Pete de rugina indepartate cu cartofi Taiati un cartof in jumatate, treceti una din bucati printr-o farfurie cu sare de masa si apoi frecati zonele afectate de rugina de pe suprafata tigailor metalice, de exemplu. Grapefruitul, inamicul grasimii Taiati un grapefruit in jumatate, puneti-l cu pulpa in sare de masa, apoi frecati cu jumatatea de fruct cuptorul plin de urme de grasime.

acum 116 luni (20 Nov 2014)

Sfaturile bunicii au revenit la moda intr-o lume tot mai constienta de abundenta substantelor toxice care se regasesc in tot mai multe produse, dar si ca urmare a anilor de criza economica. Publicatia Daily Mail a realizat un ghid al solutiilor de curatat economice si la indemana, bazate pe folosirea proviziilor de care dispunem, precum ceapa, cartofi, banane, paine sau chiar ketchup.

Pete de rugina indepartate cu cartofi

Taiati un cartof in jumatate, treceti una din bucati printr-o farfurie cu sare de masa si apoi frecati zonele afectate de rugina de pe suprafata tigailor metalice, de exemplu. De mentionat ca acidul oxalic se regaseste in compozitia multor produse de curatat. Verdictul dat de Daily Mail: dupa 5 minute de frecat, pata de rugina s-a diminuat vizibil. Daily Mail a testat efectul cartofului si asupra petelor de rugina de pe caroseria masini, cu rezultate satisfacatoare.

Grapefruitul, inamicul grasimii

Taiati un grapefruit in jumatate, puneti-l cu pulpa in sare de masa, apoi frecati cu jumatatea de fruct cuptorul plin de urme de grasime. Functioneaza si daca folositi fructul dat prin sare la frecatul tavilor din cuptor, dar si in baie, daca aveti portiuni pe care vreti sa le degresati si veti fi placut surprinsi de rezultat. Numeroase produse de curatat din comert contin extract de grapefruit, gratie puterii sale de curatare si a mirosului proaspat.

Painea alba indeparteaza praful

Miezul de paine alba are capacitati absorbante de invidiat, asa ca atrage mizeria si praful. Painea alba este perfecta pentru a indeparta praful de pe suprafata picturilor in cel mai sigur mod cu putinta. Este suficient sa tamponati usor panza cu miez de paine. Lasati-le in apa cel putin jumatate de ora, astfel incat ceapa sa-si lase sucul in apa pentru a obtine un fel de infuzie. Scoateti bucatile de ceapa din apa si cu amestecul rezult... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro