eCo traditii, festivalul unde inveti sa te imprietenesti cu vecinii. "Nu exista gunoaie, ci doar lucruri nefolosite la locul nepotrivit"

eCo traditii, festivalul unde inveti sa te imprietenesti cu vecinii.

De la activitati in care unii repara diverse obiecte electrocasnice pentru altii - in cadrul atelierelor Repair Cafe - , workshopuri pentru cei ce lucreaza in domeniul educatiei pe ideea cum se transmit mesaje prin desene pana la targ de handmade cu materiale reciclabile, atelier de gatit, ateliere pentru copii si un Oser (n. Unpcycling textile cu Asociatia Firul Ariadnei & Ghemul Loredanei - 14- 16.00- Experimente stiintifice cu materiale reciclabile cu Asociatia Parinte Infloresti - 16 - 18.00 - Cubatarie- atelier de gatit creativ cu Cercul Social, Food Waste Combat si Fara Risipa Aiud Duminica - 10-12.00- Ecologizare - 10:00 - 12:00- Facilitare vizuala - Pictionar (partea II) - sustinut de Iulia Rosca-Dromereschi (AIVI) - 12-14.00- O poveste de 3 ani.

acum 32 luni (13 May 2017)

La Cluj a inceput azi un festival de cartier numit eCo traditii unde oamenii pot invata cum sa transmita un mesaj prin desene sau sa cumpere o carte in 1010 moduri.

Festival cu o noua "cultura a vietii"

Ideea acestui eveniment, ne spune Diana Calin, reprezentantul organizatorilor, a plecat de la o nevoie a oamenilor de a devolta traditii comunitare, ecologice.

Prin "o noua cultura a vietiii" intelege continuarea acelor obiceiuri de a face diverse lucruri in casa - dulceata, zacusca, a pune vinete pe iarna - pana la a repara, inainte de a arunca la gunoi, tot ce se poate repara in casa. Organizatorii acestui festival altfel pe piata Clujului sunt cei de la Asociatia "Cercul Social" Pentru Dezvoltarea de Modele Reziliente si Colaborative de Economie Circulara. Ei au un concept interesant legat de modul de a folosi obiectele care ne inconjoara: aproape nimic nu se arunca, totul se recicleaza.

De la activitati in care unii repara diverse obiecte electrocasnice pentru altii - in cadrul atelierelor Repair Cafe - , workshopuri pentru cei ce lucreaza in domeniul educatiei pe ideea cum se transmit mesaje prin desene pana la targ de handmade cu materiale reciclabile, atelier de gatit, ateliere pentru copii si un Oser (n.

Una dintre activitatile festivalului este "1010 moduri de a cumpara o carte fara bani" si nu este o gluma sau un joc, ci o initiativa ce a pornit in 2011 din Barcelona si a ajuns in 2013 la Cluj. Iar fapta buna poate sa insemne si ingrijirea unei gradini vreme de o saptamana, iar dupa ce doritorul cartii face dovada ca a ingrijit respectivul loc - dovada prin poze sau video - primeste cartea.

Intr-un cuvant, organizatorii acestui festival de cartier transmit un mesaj: obiceiurile bunicilor si strabunicilor pot fi continuate si ca nu e nevoie sa te izolezi in varf de munte ca sa fii in comuniune cu natura.

<... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro