Echipele romanesti care lupta pentru cel mai bun proiect ecologic din Europa

Echipele romanesti care lupta pentru cel mai bun proiect ecologic din Europa

"Poti folosi o foaie de milioane de ori si poti salva 1,2 milioane de copaci". "E o sursa alternativa de curent, care poate aduce economii semnificative pentru casa sau pentru sala ta de gimnastica.

acum 104 luni (30 Jun 2015)

Sapte echipe romanesti s-au inscris in Climate-KIC competition, care va avea finala in septembrie. Cei opt finalisti de la Amsterdam ai competitiei Climate Launchpad si vor intra apoi in acceleratorul de afaceri Climate-KIC, care ajuta startup-urile sa-si duca proiectele la capat, prin fonduri europene. EFdeN

E o casa eficienta energetic, care functioneaza cu energie solara, care produce mai multa energie decat foloseste. Practic, in casa verde a romanilor exista si o sera care produce oxigen si plante.

CARPADT

Echipa construieste o retea de ridesharing, care foloseste o aplicatie mobila. Soferii si pasagerii sunt sincronizati pentru a reduce costurile transportului si poluarea de la masini.

WhitePad

Echipa vrea sa salveze mai multa hartie, iar focusul este pe companiile multinationale si corporatiile care folosesc foarte multa hartie. Practic, echipa romaneasca a creat un fel de tableta, unde ne putem nota lucrurile importante si sa nu mai folosim hartia. "Poti folosi o foaie de milioane de ori si poti salva 1,2 milioane de copaci".

3x e-bike

E o bicicleta eliptica care introduce energia electrica in pedalat, in timp ce e conectata la reteaua nationala. E construita din materiale reciclabile si are un generator de 2,5 kW.

"E o sursa alternativa de curent, care poate aduce economii semnificative pentru casa sau pentru sala ta de gimnastica. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro