Echipaje ISU din tara, trimise la Galati in sprijinul celor afectati de inundatii. 500 de oameni evacuati au fost cazati in scoli si camine

Echipaje ISU din tara, trimise la Galati in sprijinul celor afectati de inundatii. 500 de oameni evacuati au fost cazati in scoli si camine

UPDATE Prefectii si sefii inspectoratelor pentru situatii de urgenta din judetele unde au fost inundatii au fost convocati, miercuri, la o videoconferinta cu conducerea Ministerului Afacerilor Interne si au comunicat ca sunt, in total peste 500 de persoane evacuate din cauza inundatiilor. Au fost trimise cu Unitatea speciala de interventie pentru situatii de urgenta a IGSU de la Ciolpani, cu echipe de la Calarasi si de la Ialomita care sunt pe drum si urmeaza sa soseasca in judetul Galati si vor ramane acolo cat este nevoie de ei", a spus reprezentantul Executivului.

acum 91 luni (12 Oct 2016)

UPDATE Prefectii si sefii inspectoratelor pentru situatii de urgenta din judetele unde au fost inundatii au fost convocati, miercuri, la o videoconferinta cu conducerea Ministerului Afacerilor Interne si au comunicat ca sunt, in total peste 500 de persoane evacuate din cauza inundatiilor.

Reprezentantii Administratiei Nationale de Meteorologie au comunicat, in cadrul videoconferintei, ca, incepand de joi seara, ploile se vor restrange ca intensitate, situatia urmand sa se normalizeze.

"Pana in prezent, in urma inundatiilor nu au fost inregistrate victime, iar in localitatile unde au existat situatii de risc au fost luate masuri de evacuare preventiva a populatiei.

Peste 400 de pompieri, politisti si jandarmi cu 190 de mijloace de interventie au actionat, joi pentru limitarea efectelor inundatiilor. De asemenea, in localitatile Cuza Voda si Slobozia-Conachi au intervenit si 50 de militari din cadrul MApN.

"Am decurs la activarea grupei operative pe plan national a IGSU care functioneaza in cadrul Centrului national de coordonare la Minister, impreuna cu colegii de la departamentul pentru situatii de urgenta, iar la nivelul judetelor care sunt afectate si mai ales judetul Galati sunt activate grupele operative". a spus Arafat, precizand ca, la Galati a fost crescut nivelul de alerta al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta la cod rosu, ceea ce inseamna ca sunt chemati aproape toti cei care lucreaza in cadrul inspectoratului pe linie operativa sa asigure interventia si in acelasi timp Comitetul pentru situatii de urgenta judetean si comitetele locale.

Potrivit secretarului de stat, in acest moment s-a luat decizia, impreuna cu Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta sa se trimita forte de sprijin catre Galati.

"Au fost trimise forte cu motopompe de capacitate mare de 10.000 de litri/minut si motopompe mai mici de 3000 de litri/minut. Au fost t... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro