ECDL: Romanii sunt pe ultimul loc in UE la competente digitale

Romania detine retele de internet in banda larga superioare, dar are cel mai mic procent de utilizatori de internet in mod regulat din Uniunea Europeana, sustine un comunicat al ECDL Romania, citat de Agerpres. Potrivit Raportului de tara publicat de Comisia Europeana in martie 2016, mai putin de jumatate (46%) din forta de munca din Romania poseda abilitati digitale suficiente (fata de 72% in UE), acest aspect putand deveni un obstacol major in calea dezvoltarii economice, releva sursa citata.

acum 83 luni (4 Mar 2016)

Romania detine retele de internet in banda larga superioare, dar are cel mai mic procent de utilizatori de internet in mod regulat din Uniunea Europeana, sustine un comunicat al ECDL Romania, citat de Agerpres.

Doar 52% dintre romani folosesc regulat internetul, fata de 76% cat este media in UE.

Potrivit Raportului de tara publicat de Comisia Europeana in martie 2016, mai putin de jumatate (46%) din forta de munca din Romania poseda abilitati digitale suficiente (fata de 72% in UE), acest aspect putand deveni un obstacol major in calea dezvoltarii economice, releva sursa citata.

Totodata, potrivit ECDL Romania, tara noastra se situeaza pe locul 28 dintre cele 28 de state membre ale UE, avand cel mai slab indice al economiei si societatii digitale, conform raportului DESI 2016 (Digital Economy and Society Index).

Conform ECDL Romania, datele arata ca digitalizarea administratiei publice se intampla lent si cu intreruperi: doar 8% dintre utilizatorii de internet romani au transmis online formulare publice comparativ cu o medie europeana de 32%.

"In 2015, Romania a inregistrat cel mai scazut procent de consumatori care au cumparat online (11% comparativ cu media europeana de 53%). Gradul de participare la programe de educatie a adultilor este cel mai scazut din UE (1,5% in 2014, comparativ cu o medie a UE de 11%)", mentioneaza sursa citata.

ECDL Romania este Operatorul National al licentei ECDL, cu o retea de peste 700 de centre de instruire si testare acreditate pe intreg teritoriul tarii. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro