Ecaterina Andronescu si Serban Mihailescu, asteptati vineri la DNA pentru a li se aduce la cunostinta invinuirile in dosarul Microsoft

Ecaterina Andronescu si Serban Mihailescu, asteptati vineri la DNA pentru a li se aduce la cunostinta invinuirile in dosarul Microsoft

Acuzatiile aduse de procurori Ecaterina Andronescu este acuzata in dosarul "Microsoft" ca ar fi initiat si avizat proiecte de Hotarari de Guvern prin care a urmarit favorizarea firmelor Compaq si Siveco, ar fi inlesnit firmei Siveco incheierea ilegala a contractului. In perioada aprilie - noiembrie 2004, ar fi pretins si primit o parte din suma de 20 milioane de dolari virata de Fujitsu Siemens Computers in contul unor societati off - shore cu titlu de consultanta si asistenta tehnica aferenta contractului incheiat cu Guvernul Romaniei.

acum 63 luni (19 Nov 2014)

Senatul a votat miercuri pentru inceperea urmarii penale a Ecaterinei Andronescu. Votul a fost foarte strans: 73 de senatori au votat "pentru", in timp ce 62 au votat "impotriva". Imediat dupa vot, Ecaterina Andronescu a fost imbarbatata de colegii de partid, printre care Gabriela Firea si Ilie Sarbu.

Senatul a votat si pentru ridicarea imunitatii lui Serban Mihailescu, cu 77 de voturi "pentru" si 51 "impotriva".

"Nu am participat la nicio intalnire, negociere, tratative, ofertare sau orice fel de activitate legata de Microsoft.

Acuzatiile aduse de procurori

Ecaterina Andronescu este acuzata in dosarul "Microsoft" ca ar fi initiat si avizat proiecte de Hotarari de Guvern prin care a urmarit favorizarea firmelor Compaq si Siveco, ar fi inlesnit firmei Siveco incheierea ilegala a contractului. Andronescu ar fi pretins si primit mita de la firma Siveco si firmele colaboratoare, constand in sume de bani sau calculatoare.

La randul lui, Serban Mihailescu l-ar fi determinat pe un alt ministru sa semneze HG 1473/2003, HG 470/2004 si respectiv Contractul de licentiere Microsoft, in conditiile pe care le negociase cu Fujitsu Siemens, in perioada in care isi desfasurase activitatea ca ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului. In perioada aprilie - noiembrie 2004, ar fi pretins si primit o parte din suma de 20 milioane de dolari virata de Fujitsu Siemens Computers in contul unor societati off - shore cu titlu de consultanta si asistenta tehnica aferenta contractului incheiat cu Guvernul Romaniei.

Cum a luat nastere dosarul "Microsoft"

Ancheta in dosarul "Microsoft" a demarat la sesizarea Corpului de Control al primului ministru, ca urmare a unor verificari facute la Ministerul pentru Societatea Informationala si la Ministerul Educatiei Nationale, in legatura cu inchirierea de licente educationale.

Raportul de control semnala incheierea... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro