E oficial! Mamele de cariera vor primi 85% din veniturile obtinute, dupa ce presedintele Iohannis a promulgat legea

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, pe 30 martie, in calitate de for decizional, legea prin care indemnizatia de crestere a copilului va fi de 85% din veniturile parintelui si se va acorda pentru o perioada de doi ani, fara niciun plafon. Psiholog: "Femeile nu vor sta doi ani in concediu" Mamele vor primi indemnizatie lunara in cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate ultimele 12 luni din ultimii doi ani, insa nu mai putin de 85% din salariul minim brut pe tara, salariu care in prezent este de 1.050 de lei pe luna.

acum 54 luni (18 Apr 2016)

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, pe 30 martie, in calitate de for decizional, legea prin care indemnizatia de crestere a copilului va fi de 85% din veniturile parintelui si se va acorda pentru o perioada de doi ani, fara niciun plafon.

Femeile de cariera, cu salarii mari, sunt incurajate sa devina mame dupa ce parlamentarii din Comisia de Munca a Camerei Deputatilor au adus o serie de modificari substantiale la legislatia privind indemnizatia de crestere a copiilor. Una dintre cele mai importante masuri este eliminarea plafonului maxim de 3.400 de lei pus in prezent indemnizatiei pentru parintele care sta acasa pentru a creste copilul. Masurile adoptate vor stimula natalitatea, e de parere psihologul Mihai Copaceanu, care sustine ca acum si femeile de cariera vor decide mai usor sa faca un copil si nu vor mai amana acest moment.

Psiholog: "Femeile nu vor sta doi ani in concediu"

Mamele vor primi indemnizatie lunara in cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate ultimele 12 luni din ultimii doi ani, insa nu mai putin de 85% din salariul minim brut pe tara, salariu care in prezent este de 1.050 de lei pe luna.

"Persoanele care in ultimii 2 ani anterior datei nasterii copilului au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului pana cand acesta implineste 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copiilor cu dizabilitati", se arata in documentul discutat in Comisia de Munca a Camerei Deputatilor.

Comisia de munca a decis ca indemnizatia sa fie acordata pana ce copilul implineste doi ani, in timp ce daca decid sa se intoarca in campul muncii mai repede, femeile vor primi stimulent de insertie in cuantum de 50% din indemnizatia minima.

Psihologul Mihai Copaceanu e insa de parere ca femeile de cariera nu vor opta pen... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro