E oficial! 84 de lei pe luna pentru copii. Legea alocatiilor, promulgata de Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, 1 iunie, legea care permite dublarea alocaţiile, de la 42 de lei la 84 de lei. Ulterior, Ponta a declarat că ideea unei alocaţii egale pentru toţi copiii este nepractică, deoarece trebuie o diferenţiere in funcţie de venitul părinţilor, afirmă premierul Ponta, arătand că ar fi preferat să urce alocaţia peste 84 de lei pentru familii cu venituri mici şi să nu o dubleze şi pentru cei cu venituri suficiente.

acum 84 luni (1 Jun 2015)

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, 1 iunie, legea care permite dublarea alocaţiile, de la 42 de lei la 84 de lei.

Premierul Ponta a declarat atunci că Guvernul şi PSD susţin majorarea alocaţiei de stat pentru copii şi nu se pot opune acestui principiu, dar iniţiatorii propunerii nu au indicat sursa de finanţare in condiţiile in care impactul bugetar anual este estimat la 1,8 miliarde lei. Liderul deputaţilor PNL, Ludovic Orban, a prezentat un tabel cu distribuţia voturilor pentru amendamentul de dublare a alocaţiilor, arătand că doar 5 voturi favorabile au aparţinut PSD, iar premierul Victor Ponta, lider PSD şi deputat, nu apare pe lista celor care au votat, informează Mediafax.

Ulterior, Ponta a declarat că ideea unei alocaţii egale pentru toţi copiii este nepractică, deoarece trebuie o diferenţiere in funcţie de venitul părinţilor, afirmă premierul Ponta, arătand că ar fi preferat să urce alocaţia peste 84 de lei pentru familii cu venituri mici şi să nu o dubleze şi pentru cei cu venituri suficiente.

La randul său, ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anunţat că va transmite o adresă prin care solicită Curţii Constituţionale lămuriri cu privire la faptul dacă alocaţia de stat pentru copii este un drept universal egal sau aceasta poată fi acordată diferenţiat, in funcţie de veniturile unei familii.

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a reacţionat, arătand că deciziile Curţii Constituţionale sunt obligatorii, Curtea stabilind că nu este permisă diferenţierea cuantumului alocaţiei pentru copii şi cerand PSD să aplice legea de dublare a alocaţiilor, aprobată de Legislativ. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro