E-o lume minunata si veti innebuni peeentru copii

E-o lume minunata si veti innebuni peeentru copii

Un plod de vreo noua ani alerga ca un zabauc, a intrat in coliziune frontala cu mine, era sa-i scap farfuria cu salati in cap, n-a zis nici "scuze", nici "du-te dracului", a fugit la tac-su, iar ala a ranjit, l-a luat in brate si l-a pupat pe mot, ca si cum luase premiul intai la aritmetica, nu speriase o doamna (care-si platise vacanta, ca si familia lui).

acum 74 luni (8 Sep 2014)

>

La primul mic dejun, i-am spus sotului meu ca ar trebui sa inchiriem un copil, pentru ca eram singurii din restaurant care nu racneam dupa vreo odrasla isterica. El mi-a raspuns ca are doi copii din prima casnicie (ceea ce, din fericire, stiam), dar ei nu se califica pentru proba de tocat nervii vilegiaturistilor, intrucat sunt prea bine educati, mii de scuze. Multi parinti considera ca dovada cea mai sclipicioasa de dragoste este sa lasi copilul sa faca ce vrea el, indiferent ca vrea sa pape o gogoasa sau vrea sa arunce gogoasa in supa unui turist nevinovat.

In restaurant, o suta de copii urlau de zici ca-i muscase o viespe de fund. Un plod de vreo noua ani alerga ca un zabauc, a intrat in coliziune frontala cu mine, era sa-i scap farfuria cu salati in cap, n-a zis nici "scuze", nici "du-te dracului", a fugit la tac-su, iar ala a ranjit, l-a luat in brate si l-a pupat pe mot, ca si cum luase premiul intai la aritmetica, nu speriase o doamna (care-si platise vacanta, ca si familia lui).

Eu si generosul barbat care m-a luat de nevasta ne-am continuat masa in acordurile line ale unor urlete de copii moderni. Pai m-am dus sa-mi iau un pahar de suc, cand o fetita de vreo zece ani fugea, cu razgaiala de rigoare, si mi-a turnat pe picior o cana cu ceai fierbinte. Ma-sa era la un metru jumate de ea, iar tot ce-a putut sa spuna aceasta femeie (era sa zic vaca) a fost: "Genoveva, hai cu mami la masa!". Cu alte cuvinte, da-o naibii pe cretina care s-a fript cu ceaiul tau de zmeura, asa-i trebuie! Sa puna mana sa-si faca si ea copiii ei, daca vrea sa inteleaga niste parinti oropsiti, care n-au timp sa-si educe carlanii, fiind prea ocupati cu nesimtirea zilnica. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro