E-coli sau despre dimensiunea umana a sotilor Iohannis

Numai ca omul obisnuit se gandeste cand vede nenorocirea altuia ca ar putea fi el in locul lui si ii pare rau pentru copiii aflati in suferinta, pentru parintii lor in lacrimi, care alearga de la un medic la altul, de la un spital la altul, strangand bani cu imprumut de la rude si de la prieteni pentru a putea trece peste incercarea nefericita la care ii supune destinul.

acum 84 luni (16 Mar 2016)

Presedintele nu are nicio initiativa pentru a opri tragedia care continua sa duca la moartea copiilor in batalia neconvingatoare pe care o duce sistemul de sanatate cu diversele complicatii derivate din E.coli. Urmareste "cu atentie" si "cu un pic de ingrijorare" evolutia lucrurilor, dar el nu are niciun motiv sa se implice. Nu e in fisa postului de presedinte, cel putin pana in momentul in care ar afecta siguranta nationala, dar nu e cazul.

Intre timp, Klaus Iohannis incearca sa-si refaca popularitatea alaturi de Florin Piersic si Stela Popescu, pe care ii decoreaza si langa care se fotografiaza pentru a demonstra ca are aceleasi gusturi cu majoritatea. Numai ca omul obisnuit se gandeste cand vede nenorocirea altuia ca ar putea fi el in locul lui si ii pare rau pentru copiii aflati in suferinta, pentru parintii lor in lacrimi, care alearga de la un medic la altul, de la un spital la altul, strangand bani cu imprumut de la rude si de la prieteni pentru a putea trece peste incercarea nefericita la care ii supune destinul. De aceea prefera sa ne arate fata sa de provincial cu bun-simt, sa mizeze pe onestitatea celui care a reusit prin el insusi: a dat meditatii si a investit in case, pentru a avea destui bani pentru un trai decent. E omul gospodar, care se gandeste la ziua de maine si nu le raspunde celor care ar vrea sa-i demoleze imaginea cu care s-a identificat pana acum. Ce daca nu vrea sa renunte la una dintre cele 6 case, pe care a pierdut-o prin hotarare irevocabila in urma cu patru luni, iar statul nu face nimic pentru a intra in posesia acestui imobil? Mizeaza pe faptul ca perceptia e mai puternica decat realitatea si ca va avea mereu de partea lui omul de pe strada, cel care se da in vant dupa Stela Popescu si Florin Piersic, care ii admira tacerile si nu-i observa absentele din momentele importante.

Viata lor "anterioara", a lui si a sotiei sale, se prelungeste intr-un fel natural cu cea de la Cotroceni, ca si cum visul le-a devenit realitat... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro