E. coli face ravagii, autoritatile cauta neputincioase

Unsprezece dintre copiii afectati de un caz grav de infectie din judetul Arges sunt internati la Spitalul "Marie Curie" din Bucuresti. Ancheta in cazul decesului fetitei de un an din Topoloveni Dupa preluarea dosarului cu privire la situatia celor 14 copii, deschis initial de Parchetul de pe langa Judecatoria Pitesti, procurorii au extins cercetarile si asupra celorlalte cazuri de copii din Arges care s-au imbolnavit in ultimele zile.

acum 55 luni (14 Feb 2016)

Unsprezece dintre copiii afectati de un caz grav de infectie din judetul Arges sunt internati la Spitalul "Marie Curie" din Bucuresti. Autoritatile nationale si cele judetene din Arges sunt in alerta maxima, atat din cauza severitatii simptomelor, care pornesc de la diaree si stare febrila si pot ajunge pana la insuficienta renala, fiind necesara dializa peritoneala, cat si din cauza faptului ca nu gasesc nici un numitor comun pentru cele 14 cazuri. Initial, zece cazuri au fost tratate in spitalele din judet, iar reprezentantii spitalelor au declarat ferm ca absolut toti au venit cu aceste simptome de acasa, deci nu se pune problema ca acestia sa se fi infectat in spital. De aceea, nu se gaseste inca un element de legatura intre cazuri.

Dr. Mioara Bucur, de la Directia de Sanatate Publica Arges, a declarat ca toate probele de apa recoltate din sistemele publice de alimentare sunt la zi si niciuna nu a iesit pozitiva pentru bacteria E.

Directia Sanitar-Veterinara Arges a demarat, sambata, controale la un lant de magazine din judet, dupa ce mai multi parinti au declarat ca le-au dat portocale copiilor. "Ne-am autosesizat si am recoltat probe de la toate magazinele suspectate, care fac parte dintr-o retea de magazine hipermarket din orasele Topoloveni, Curtea de Arges, Campulung, Mioveni si Pitesti.

Ancheta in cazul decesului fetitei de un an din Topoloveni

Dupa preluarea dosarului cu privire la situatia celor 14 copii, deschis initial de Parchetul de pe langa Judecatoria Pitesti, procurorii au extins cercetarile si asupra celorlalte cazuri de copii din Arges care s-au imbolnavit in ultimele zile. Anchetatorii au cerut efectuarea unor analize de specialitate la Directia de Sanatate Publica Arges si Agentiei Nationale de Mediu, fiind solicitate inclusiv analize cu privire la apa potabila furnizata in orasele Pitesti, Campulung Muscel si Topoloveni. De asemenea, au fost ridicate pentru a fi analizate probe din alimentele consumate de f... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro