DW: In loc de nepasare generala, putem pune umarul sa indreptam cate putin in fiecare zi din strambatatile acestei lumi

DW: In loc de nepasare generala, putem pune umarul sa indreptam cate putin in fiecare zi din strambatatile acestei lumi

> Cand nu ridica in slavi sexul frumos, cand nu dau martisoare si flori de 8 martie, deplang unii te miri ce. Nu putem rezolva dintr-un foc toate problemele si tragediile prezentului, marcat de anemierea Europei si a liberalismului occidental, de intarirea autocratiilor, de emigrarea inteligentilor si intreprinzatorilor, de imbatranirea demografica si de inradacinarea tot mai profunda, in Romania, a cleptocratiei. Mai putem omagia femei care au binemeritat din partea poporului roman, precum ziariste independente, curajoase si, ca atare, nedreptatite, ca Rodica Culcer si Ramona Ursu, foste si actuale membre ale magistraturii precum Camelia Bogdan, Monica Macovei, Laura Codruta Kovesi, spre a numi doar cateva dintr-un sir lung si remarcabil.

acum 69 luni (8 Mar 2017)

>

Cand nu ridica in slavi sexul frumos, cand nu dau martisoare si flori de 8 martie, deplang unii te miri ce. Ba ca Olguta, PSD si ex-soferul Nicolae Serban n-ar fi lasati sa ne mai dea pe langa amnistia pentru hoti si un ban.

Atmosfera e saturata de o nesfarsita dezolare si doldora de bocete pentru nimic. Conditia din spitalele in care se moare cu zile si scolile a caror reformare nu se va mai face pentru ca "nu vrea muschii" PSD nu supara decat punctual, pe unii. Gemete, smiorcaieli si mai ales spume la gura televizate suscita, deci, in continuare, si DNA si SRI, sau SIE, fie pentru ca anticoruptia merge unsa, fie pentru ca, vezi Doamne, cica n-ar functiona. Plans cu sughituri (daca nu-i furie cosmica) genereaza, oricum, "sistemul", zis si "binomul", zis si "Soros" zis si "Ciolanis" etc. America asijderea, daca n-o critica pe Kovesi, indiferent daca ne plac sau ne displac Trump si republicanii.

E timpul sa ne indignam mai just si cu folos. Nici cu prajina nu ne mai ajung la nas politicienii opozitiei, chiar si cand unii, precum Raluca Turcan, isi fac treaba satisfacator spre excelent. Ca fara politicieni, partide si opozitie nu ajungem intr-o democratie nicaieri nu-i pasa. Contraselectia sistematica, timp de mai multe generatii, a unei elite antimeritocratice din care se desprind soferi si secretare gen Serban? N-a remarcat-o si deci nu l-a durut. Ne-a indignat autoevacuarea din tara a romanilor cu initiativa simtindu-se straini intr-o societate patriarhala, in care locul de munca adecvat studiilor si talentului ramane o utopie, iar ascensiunea femeii fara pile in cariera mai dificila decat escaladarea Everestului? Ne-a revoltat crearea din bani publici a unor institute fantoma ca cel zis al "Levantului", facut cadou de senatori lui Emil Constantinescu, in timp ce numeroase mame n-au bani sa-si mai hraneasca odraslele pe care le cresc singure? Ne scandalizeaza pana la boicot jignirea si calomnierea la televiziunile oligarhiei a cel... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro