DW, despre jurnalista asasinata in Malta: Cat oare mai face viata unui jurnalist independent? Mai mult decat o ceapa degerata?

DW, despre jurnalista asasinata in Malta: Cat oare mai face viata unui jurnalist independent? Mai mult decat o ceapa degerata?

> Nu, nu e vorba de Anna Politkovskaia, o ziarista asasinata si ea, acum exact 11 ani, cand criticile ei bine intemeiate si la fel de bine articulate la adresa faradelegilor regimului Putin s-au vazut rasplatite si curmate cu patru gloante in pieptul unei mame. Pare sa asiste iata, iar, placid, la nefacutele unui regim a carui ostilitate fata de statul de drept, camuflata prin parlamentarism formal si prezenta la carma a unui partid nominal social-democrat, precum si prin aluzii conspirationiste vagi la adresa unui prezumtiv "sistem", presupus odios, e egalata doar de aroganta. De enorma vanitate si vacuitate elitista a penalilor si semianalfabetilor demnitari de la Bucuresti, comportandu-se pe cat de smecher, pe atat de nerusinat cu plebea, cu omul de pe strada, cu cetateanul de rand.

acum 62 luni (18 Oct 2017)

>

Nu, nu e vorba de Anna Politkovskaia, o ziarista asasinata si ea, acum exact 11 ani, cand criticile ei bine intemeiate si la fel de bine articulate la adresa faradelegilor regimului Putin s-au vazut rasplatite si curmate cu patru gloante in pieptul unei mame.

Si nu e vorba nici de Malin Bot. Era la Bucuresti, unde nu oboseste sa protesteze impotriva castei penale din subordinea infractorului care conduce PSD, Camera Deputatilor si o Romanie in deriva, pe cale de a-si desfiinta, in numele independentei unui Parlament penal, independenta justitiei si statul de drept. E unul dintre jurnalistii romani care se confrunta cu mari probleme pentru c-a ales sa-si asume hotararea de a fi onest si libertatea oricarui gazetar ce-si ia meseria, angajamentul si credibilitatea in serios. Dat afara de la varii ziare intoarse propagandistic de oligarhi si mafioti cu sau fara conturi in Brazilia si hartuit staruitor, cu insolenta si amenzi absurde de jandarmeria din subordinea lor, ca pedeapsa pentru protestele sale pasnice, Malin nu prea poate avea somnul lin.

Si frecventa cu care i se trimit avertismente anuntand proxima sa masacrare si virulenta lor amintesc de tentativele de a o intimida pe Daphne Caruana Galizia. Care a avut curajul rar de a dezvalui raporturile dintre demnitari maltezi si afacerile lor dubioase si manoase, cu profituri bine ascunse in Panama, in raiuri fiscale si firme offshore nu mai putin rentabile decat investitiile braziliene ale unor mai mari PSD-isti.

Nu intamplator, publicatia americana Politico a cotat-o ca una dintre cele 28 de personalitati ale Batranului Continent "in stare sa rascoleasca Europa".

Se vor gasi poate observatori atenti si carcotasi, care vor obiecta la comparatia mea, vor scoate poate in evidenta amploarea incomparabila cu a altor bloggeri a influentei exercitate de ziarista malteza, stiut fiind ca Daphne Caruana Galizia s-a aflat intre jurnalistii situati la originea dezvaluirilo... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro