DW, despre cenzura in cazul hartuirilor sexuale de la Koln: au fost protejati faptasii migranti?

DW, despre cenzura in cazul hartuirilor sexuale de la Koln: au fost protejati faptasii migranti?

Temandu-se, probabil, sa nu fie cotati drept extremisti sau vulnerabili la extremism de dreapta, daca abordeaza chestiunea onest si frontal, politia, politicienii si, last but not least, mass media publica germana, s-au indurat abia dupa un amplu si pudic interval de tacere sa lamureasca Batranul Continent. Nici in fata politistelor, care s-ar fi repezit tardiv sa dea o mana de ajutor spre a opri jaful, molestarile si tentativele de viol, dezlantuitii refugiati n-ar fi gasit cu cale sa puna capat orgiei lor de mojicii si josnicii, s-a spus. Injunghiata nu de mult de un descreierat xenofob pentru ca se pronuntase in favoarea ospitalitatii nelimitate in chestiunea refugiatilor, Henriette Reker le-a recomandat fetelor si femeilor, dupa molestarile sexuale in masa din Koln, sa se fereasca pe viitor de rele, pastrand "o distanta" sigura de aglomerarile de barbati.

acum 98 luni (7 Jan 2016)

Si care, in prag de 2016, pare sa fi devenit, la Koln, scena unei secvente tipice pentru cartea lui Huntington, "Ciocnirea Civilizatiilor." Pentru coliziunea unei culturi in care femeile sunt libere si respectate, cu alta, dominata de misoginism.

Dar care sunt oare cauzele intarzierii neobisnuite, pentru o democratie ce se respecta, impiedicand mult timp informatiile despre abjectii de dimensiuni fara precedent in istoria postbelica a Germaniei sa patrunda in presa si sa devina virale? S-a incercat oare, spre a nu se incinge inutil spiritele in Republica Federala, sa se omita sa i se dea tarii in vileag unele din detaliile cele mai sinistre ale pataniei din piata domului koelnez? Deutsche Welle: Agresiuniile sexuale de la Koln si offside-ul democratic

Iata una dintre cele mai tulburatoare intrebari pe care le ridica, post-festum, episodul hartuirilor sexuale in masa de la Koln. Temandu-se, probabil, sa nu fie cotati drept extremisti sau vulnerabili la extremism de dreapta, daca abordeaza chestiunea onest si frontal, politia, politicienii si, last but not least, mass media publica germana, s-au indurat abia dupa un amplu si pudic interval de tacere sa lamureasca Batranul Continent.

Nimeni n-a deranjat deci, zile in sir, linistea grea care a acoperit agresiunile sexuale comise in masa, in noaptea de revelion, asupra unor trecatoare, de insi inhaitati in grupuri, aratand, conform marturiilor, a "arabi si a nordafricani". Cand accesul de mutenie voluntara a birocratiei, autoritatilor si elitei politice si mediatice a luat, in fine, sfarsit, am constatat lipsa, din buletinele de stiri initiale ale televiziunii publice, a multor amanunte concrete. Nu putine informatii au fost supuse celor mai diverse operatiuni de modificare, edulcorare si cenzura. Zeci, poate sute de adolescente si tinere femei si-au vazut transformata petrecerea de revelion in cosmarul vietii lor. In fata impunatorului Dom in stil baroc, simbolizand Germania catolica, l... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro