DW: "Desi il invoca la tot pasul pe Creator, terorismul n-are nimic sfant"

> Cu ajutorul lui D-zeu, lumea libera isi va regasi nordul, se va adapta si va depista replica potrivita dupa socul seriei de atacuri culminand simbolic, nu si faptic, marti, 26 iulie, prin martiriul unui preot caruia, nereclusi din vreme, teroristi islamisti i-au taiat, in numele idolului lor, beregata, in timp ce oficia. Pe moment, elitele politice germana si franceza dau din colt in colt, osciland intre actionism si pasivitate, intre propuneri in cascada de amorsare a represiunii si sfaturi, nu mai putin ultimative, de sporire a preventiei sau indiferentei. Or, daca nici liderii politici nu se arata in stare sa linisteasca lumea prin masuri apte sa redea increderea in alcatuirea si capacitatea de aparare a societatilor deschise, fara sa amplifice ura si fanatismul care ar da castig de cauza terorismului, oare ce mai ramane?

acum 80 luni (27 Jul 2016)

>

Cu ajutorul lui D-zeu, lumea libera isi va regasi nordul, se va adapta si va depista replica potrivita dupa socul seriei de atacuri culminand simbolic, nu si faptic, marti, 26 iulie, prin martiriul unui preot caruia, nereclusi din vreme, teroristi islamisti i-au taiat, in numele idolului lor, beregata, in timp ce oficia.

Ma intreb ce explozii de ura incontrolabila ar fi putut urma unor atacuri similare asupra unor biserici rasaritene?

Barbaria din Rouen, menita sa exacerbeze ura inter-religioasa, e de o abjectie speciala. De la Adonia, care se tinea de coarnele altarului spre a obtine azil divin si a se sustrage dreptei pedepse pentru uzurparea tronului fratelui sau, biblicul rege Solomon, si pana azi, lacasurile de cult sunt loc de refugiu. Prea putini se arata capabili sa se orienteze pe ei insisi, necum o lume nu doar debusolata, ci angoasata si terorizata la culme. Barbaria din Rouen

Ma intreb ce explozii de ura incontrolabila ar fi putut urma unor atacuri similare asupra unor biserici rasaritene? Ma intreb daca Angela Merkel si Jean Claude Juncker realizeaza cat de binevenita pentru pacea sociala e prudenta, prezumtiv xenofoba, manifestata in refuzul responsabililor tarilor rasaritene ale UE de a admite o imigratie masiva in zone inca insuficient delestate de mentalitati nedemocratice?

Pe moment, elitele politice germana si franceza dau din colt in colt, osciland intre actionism si pasivitate, intre propuneri in cascada de amorsare a represiunii si sfaturi, nu mai putin ultimative, de sporire a preventiei sau indiferentei.

Or, daca nici liderii politici nu se arata in stare sa linisteasca lumea prin masuri apte sa redea increderea in alcatuirea si capacitatea de aparare a societatilor deschise, fara sa amplifice ura si fanatismul care ar da castig de cauza terorismului, oare ce mai ramane? Unii formatori de opinie redutabili se arata, mai nou, panicati, confuzi si prada unor accese de narcisism... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro