DW: Decizia CE in cazul Poloniei releva o data in plus ca o parte mare a elitelor politice occidentale e gata sa-si asume riscul redivizarii Europei

DW: Decizia CE in cazul Poloniei releva o data in plus ca o parte mare a elitelor politice occidentale e gata sa-si asume riscul redivizarii Europei

La statul de nedrept pastorit, pana atunci, mai intai de Ion Iliescu, apoi de securitatea invingatoare in confruntarea cu Emil Constantinescu si, in fine, de Adrian Nastase, e pe cale sa se intoarca Romania, daca cetatenii ei le permit lui Dragnea, Tariceanu si compania sa-si faca voia. Pe cat de comprehensibil pare demersul, reclamat de futilitatea celor doi ani de apeluri, avertismente, pertractari si noi semnale de alarma, ignorate mai toate sau respinse in numele nevoii de reforma si a suveranitatii nationale de catre polonezi, pe atat de regretabil este. Caci in loc sa se reformeze eficient spre a se adecva provocarilor globalizarii a suferit un Brexit, pierzand un mare contributor la bugetul Comunitatii si se vede tot mai intens contestata de miscari populiste, din care mai multe au escaladat Everestul puterii, ajungand la guvernare nu doar la Budapesta si, mai nou, la Viena, ci si la Varsovia, Bucuresti si Praga.

acum 54 luni (21 Dec 2017)

Finalul anului vine la pachet cu amplificarea sanselor unei relansari, prin inlesnirile fiscale adoptate, a investitiilor, productivitatii si prosperitatii oamenilor de peste Ocean si o concomitenta potentare notabila a riscului unui salt european inapoi, in 2004.

La statul de nedrept pastorit, pana atunci, mai intai de Ion Iliescu, apoi de securitatea invingatoare in confruntarea cu Emil Constantinescu si, in fine, de Adrian Nastase, e pe cale sa se intoarca Romania, daca cetatenii ei le permit lui Dragnea, Tariceanu si compania sa-si faca voia. In speta, daca legile justitiei trec in forma lor modificata, astfel incat sa convina grupului infractional organizat care demoleaza pe moment, voios, statul de drept, distrugand independenta magistratilor si eficienta justitiei romanesti.

Polonia cea desirata de Hitler si Stalin in 1939 intra in colimatorul unei Uniuni dominate de germani si de francezi, care nu se simte nici ea foarte bine. Pe cat de comprehensibil pare demersul, reclamat de futilitatea celor doi ani de apeluri, avertismente, pertractari si noi semnale de alarma, ignorate mai toate sau respinse in numele nevoii de reforma si a suveranitatii nationale de catre polonezi, pe atat de regretabil este.

Caci nu e, principial, decat un tigru de hartie, cata vreme revocarea dreptului de vot al Poloniei nu se poate obtine decat cu unanimitate de sufragii in Consiliul European. Nici pomeneala sa se poata realiza unanimitatea, de vreme ce premierul maghiar a anuntat clar si fara echivoc ca n-are de gand sa sustina aceasta masura fara precedent.

Brusc, Polonia cea desirata de Hitler si Stalin in 1939 intra in colimatorul unei Uniuni dominate de germani si de francezi, care nu se simte nici ea foarte bine. Caci in loc sa se reformeze eficient spre a se adecva provocarilor globalizarii a suferit un Brexit, pierzand un mare contributor la bugetul Comunitatii si se vede tot mai intens contestata de miscari populiste, din care ma... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro