DW: Cum e posibil ca popoare civilizate sa se umileasca, alegandu-si de bunavoie conduceri inepte, corupte ca regimul Putin? Sau regimul Dragnea?

> In timp ce puterile militare occidentale isi calibrau extrem de laborios reactia la barbariile chimice si minciunile pe banda rulanta ale Rusiei si acolitilor ei din Siria si aiurea, perplexitatea a continuat si va continua sa-i marcheze pe multi. De ce de ani si ani se complac, populist, in vest, mase de politicieni "antipopulisti" in ipostaza, grotesca si irespirabila, a unui antiamericanism (sau antisionism) ridicol si contraproductiv, in loc sa militeze pentru unitatea vestului si o minima intransigenta in apararea valorilor occidentale? De ce de ani si ani se complac, populist, in vest, mase de politicieni "antipopulisti" in ipostaza, grotesca si irespirabila, a unui antiamericanism (sau antisionism) ridicol si contraproductiv, in loc sa militeze pentru unitatea vestului si o minima intransigenta in apararea valorilor occidentale?

acum 71 luni (11 Apr 2018)

>

In timp ce puterile militare occidentale isi calibrau extrem de laborios reactia la barbariile chimice si minciunile pe banda rulanta ale Rusiei si acolitilor ei din Siria si aiurea, perplexitatea a continuat si va continua sa-i marcheze pe multi. Cum e posibil ca popoare civilizate, care au gustat din mierea demnitatii si libertatii, sa se umileasca, alegandu-si de bunavoie conduceri inepte, corupte, crapuloase, care par sa le fure pe fata, ca regimul Putin?

Cum e posibil sa accepte sa-si demonteze democratiile, chezasia libertatii si propasirii lor? Acest demers nu va putea ocoli constatarea uriasei ipocrizii care sugruma viata internationala, erodand de multa vreme increderea natiunilor in elitele lor politice si mediatice.

Iata un aspect esential al germenelui care a virusat Europa si a sapat la temelia statelor de drept, anemiind decisiv popoare ajunse, in reactie, din optiunea lor ferma pentru democratie, in febra populismului nationalist.

Le vedem pe chipul perfid al politicienilor apuseni, care au persiflat sfichiuitor ideea oricarui proces al comunismului, asistand pasiv, ani la rand, la subminarea, de catre retele securiste, a societatilor ex-comuniste. Iar apoi, la violarea sistematica, de catre Putin, a tuturor regulilor de civilizatie si convietuire internationala.

De ce de ani si ani se complac, populist, in vest, mase de politicieni "antipopulisti" in ipostaza, grotesca si irespirabila, a unui antiamericanism (sau antisionism) ridicol si contraproductiv, in loc sa militeze pentru unitatea vestului si o minima intransigenta in apararea valorilor occidentale? Ca-i submineaza coeziunea si capacitatea de actiune. Ca ii lichideaza forta de atractie incercand sa demonstreze tertilor ca orientarea catre valorile si normele occidentale este futila, mai utile fiind, chipurile, tirania, dictatura, forta bruta.

De ce de ani si ani se complac, populist, in vest, mase de politicieni "antipopulisti" ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro