DW: Cine mai da in Romania doi bani pe investigatii de presa? Nici cat o ceapa degerata nu par a face in ochii celor care considera ca "fura ei, dar ne dau si noua"

DW: Cine mai da in Romania doi bani pe investigatii de presa? Nici cat o ceapa degerata nu par a face in ochii celor care considera ca

in inversa proportie fata de inteligenta, profesionalism si de numarul in fapt zero de probe, pe care Tudorel Toader a reusit sa le depisteze spre a-si motiva cererea sa de revocare a sefei DNA, nu e totusi lipsita de o oarecare noima. Ultima incearca, ridicol, sa reduca semnatura presedintelui la un automatism, iar pe seful statului, un oficial ales direct de popor, deci absolut legitim, la un ins cu prestanta si libertatea de constiinta amputate, diminuandu-l la rolul de sluga, de robot si automat. Ca si cum Iohannis s-ar afla nu ales de poporul suveran la carma tarii, ci la dispozitia si cheremul unui Slugarel, numit ministru de PSD-Dragnea si de ALDE-Tariceanu, in baza hibelor sale de caracter.

acum 23 luni (28 Feb 2018)

Avea sa fie urmata sau precedata de un lung sir de victime din randul autorilor demascand terorista oligarhie kaghebista pastorita de Vladimir Putin in Rusia post-sovietica. Pana si Marea Britanie a devenit scena unor crunte reglari de conturi rusesti ori postsovietice. Or, daca oligarhiile raman nedemantelate, iar dictatorii nepedepsiti prea mult, e imposibil, pe de o parte, sa nu produca emuli, iar pe de alta, sa ieftineasca la bursa asasinatelor platite moartea en gros ori "la bucata" de jurnalist.

In ce le priveste, jertfele, oricat de multe, nu potolesc niciodata foamea de conformism a oligarhiilor. Dimpotriva, ele atata tot mai intensa sete de sange a altarului pe care marii mafioti jertfesc libertatea presei din Mexic pana in China comunista si din Rusia pana in Iran. Astfel, se devalorizeaza galopant viata celor ce devoaleaza coruptia la nivel inalt si terorismul de stat care-o insoteste unde poate. Iar la o aruncatura de bat de Bratislava ucigasi de buna seama profesionisti l-au impuscat recent pe un jurnalist de investigatie si pe iubita lui.

Cine mai da oare in Romania mai mult de doi bani pe investigatii de presa?

In Romania se moare, de regula, mai rar prin violente similare. Dar de ce sa fie nevoie sa moara prin asasinate efective, profesioniste, dusmanii oligarhiei infractoare si penale romanesti?

Cine mai da oare in Romania mai mult de doi bani pe investigatii de presa? De pilda cea acumulata de un Putin de Dambovita, precum Dragnea. Lumea se uita in schimb cu ochii cat ceapa la asasinarea in efigie a sefei DNA la CSM, la ministerul Justitiei si, evident, in studiourile unor televiziuni zise, fake-news primordial, "de stiri".

Pe cine sa intereseze in aceste conditii caile pavate cu aur legand Teleormanul de brazilieni, ori palatele baronilor locali mai dichisite decat ale ceausestilor, cei obsedati de aur si valuta, din care aveau sa fie achizitionate, dupa executia lor, latrinele tv? Intr-o tar... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro