DW: CCR tinde sa-l transforme intr-o paiata pe presedintele ales liber de romani

DW: CCR tinde sa-l transforme intr-o paiata pe presedintele ales liber de romani

Calea ei de a sustine statul de drept e, ce cosmar, a-l apara pe omul forte al statului "neparalel", ca si pe marioneta sa sclipitoare cu manta de pavian, de dreapta judecata si de aspiratia poporului de a vedea Romania o tara mai putin maculata, mai dreapta, mai inteligent condusa si cu legi valabile pentru toti. Suntem indemnati sa intelegem, daca e sa-i parafrazez mestesugita pledoarie, de natura sa-i faca sa paleasca de invidie pana si pe avocatii indeobste victoriosi ai lui Al Capone, ca se intampla sa miroasa urat si la case mai mari. In fond, mult ignorata profesoara de morala, cu aspiratii de ideolog, nu-i singura care incearca sa-l izgoneasca pe diavolul statului de drept exorcizandu-l cu Belzebut pana ce dreptatea se face zob si se iveste in zare dictatura putinista cea mai pura si mai dura.

acum 24 luni (30 May 2018)

>

Nu putini sustin sus si tare ca albul e negru. De pilda ca Rusia lui Putin nici usturoi n-a mancat nici cu asasinarea jurnalistului Arkadi Babcenko, sau a altor ziaristi critici fata de Kremlin n-ar fi avut, vreodata, a face.

Sau ca CCR n-ar fi la cheremul lui Liviu Dragnea, desi tinde sa-l transforme intr-o paiata pe presedintele ales liber de romani. Impotriva celor carora nu le convine guvernarea sforarului-infractor cu papusa vorbitoare de cuvinte s-a ridicat la lupta o intelectuala cum nu e alta mai cu realizari pe aceasta lume. Originala ca democratia lui Ilici, profesoara de buna purtare a Romaniei curat-murdare considera util sa apere din rasputeri amenintatul stat de drept. Daca va inchipuiti ca ar fi gasit cu cale sa-l apere protejandu-i pe cetateni in fata atotputernicilor baroni ai Romaniei securist-nationaliste, care-i spoliaza si ii scuipa in fata pe supusi, schimband legile justitiei cum ii taie capul, spre a pune pe butuci lupta anticoruptie si a se pune la adapost de pedepse, ca sa nu mai fie nevoie sa fuga la Belgrad sau in Madagascar, va inselati amarnic.

Calea ei de a sustine statul de drept e, ce cosmar, a-l apara pe omul forte al statului "neparalel", ca si pe marioneta sa sclipitoare cu manta de pavian, de dreapta judecata si de aspiratia poporului de a vedea Romania o tara mai putin maculata, mai dreapta, mai inteligent condusa si cu legi valabile pentru toti. Care admite abuzul prezumtiv comis de infractorul tartor sef al PSD si al tarii lui Tudorel, Iordache, Dorneanu, Tariceanu si compania, dar sugereaza ca delictul penal cu pricina ar fi insignifiant in comparatie cu efortul pasamite enorm de a-l pedepsi pe Liviu Dragnea.

Cine sa aiba insa cruzimea de a ne trezi din somnul nostru voluptuos in imaculata Romanie dragniota, destramandu-ne visul superb, spre a ne lasa prada banalitatii, ucigator de plicticoase, conform careia legea ar trebui sa fie lege pentru toti?

Suntem indemnati sa ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro