DW: Amintiri din viitorul PSD-ist. Nimic nou sub soare

DW: Amintiri din viitorul PSD-ist. Nimic nou sub soare

> La experiente ceausiste nu se pricep doar unii romani nostalgici, precum si liderul principalului partid guvernamental romanesc, care le resuscita in aceste zile profitand de amnezia celor multi si abatuti de infrangerea lor in interminabila tranzitie. Or, lumea a treia sta chezasie pentru "rezolvarile" preconizate in mileniul trei de state conduse de tirani si partide colectiviste de stanga, nationalist-marxiste ca si ceausismul. "Solutii" la problema perpetuarii la putere in conditii de democratii rau defectate au depistat de pilda, cu trist succes si Robert Mugabe in Zimbabwe si Venezuela lui Hugo Chavez, unde Nicolas Maduro tocmai le pune in aplicare cu varsari de sange zilnice.

acum 40 luni (12 Jul 2017)

>

La experiente ceausiste nu se pricep doar unii romani nostalgici, precum si liderul principalului partid guvernamental romanesc, care le resuscita in aceste zile profitand de amnezia celor multi si abatuti de infrangerea lor in interminabila tranzitie. Au acces la ele si venezuelenii, de pilda.

O incursiune in trecutul national-comunistilor de peste ocean ar putea evidentia traiectoria Romaniei daca, asa cum se intrevede, dupa CCR, se vor elimina si alte puteri si instante de control. Intre aceste "checks and balances" figureaza, la loc de frunte, procurorii anticoruptie. N-ar fi exclus defel ca si presedintia sa ajunga, la fel ca legislatia, la cheremul penalei clase politice actuale. Previzibil ce se va petrece si daca, in loc sa mobilizeze societatea intru apararea statului de drept, opozitia va continua sa agonizeze. O carte, dubioasa, stiintific, dar foarte populara, semnata de elvetianul Erich von Daniken, prezenta cititorilor ei, in 1968, "Amintiri despre viitor", o combinatie dupa unii toxica, dupa altii inofensiva, de arheologie si science fiction. Teza ei "pre-astronautica" pretindea ca pamantul ar fi fost vizitat in repetate randuri de extraterestri, urmele turismului lor fiind inregistrate, intre altele, rupestru, de catre antici.

Seful de partid al celui din urma a iesit, mai nou, la bataie. Ba nu, ca in teatrul chinezesc al umbrelor, numit de greci "caraghiozis". Care ar tacea "agresiv", dupa cum, cu umor involuntar, consemna recent una din televiziunile de casa ale PSD-ismului dezlantuit. Recursul sau repetat la conspirationismul vag antisemit al anti-sorosismului, nu poate fi deci interpretat ca "razboi", ci ca ventil al presiunilor tot mai ample si mai greu suportabile presandu-l pe liderul roman. Nici cu dusmanii democratiei liberale din specia putinist-populista de vreme ce cu ei mai marii PSD se au ca fratii.

Alertati de iesirile tot mai iresponsabile si aparent haotice ale omului forte de la Alexandr... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro