Durian, cel mai urat mirositor fruct din lume. De ce este numit "regele fructelor" si ce proprietati are

Durian, cel mai urat mirositor fruct din lume. De ce este numit

Fructul este destul de solid si poate cantari de la 1 Kg pana la 3 Kg si are o forma ovala ce atinge o lungime de 30 de cm. Coaja durianului este acoperita de tepi si ascunde 4 sau 5 samburi foarte mari acoperiti de miez moale si carnos de culoare galbuie sau rosie in functie de specie.

acum 30 luni (15 Dec 2017)

Pentru mirosul sau foarte respingator, in multe mijloce de transport din tarile asiatice este interzisa urcarea cu asemenea fructe. Intocmai ca banana, durianul are valoare energetica foarte mare, este bogat in vitamine si minerale, dar nu este indragit chiar de toata lumea datorita mirosului sau foarte intepator. Cei care au reusit sa invinga greata provocata de miros au fost profund impresionati de gustul unic si placut al fructului. In Romania, poate fi comandat pe internet si costa mai mult de 100 de lei un fruct. Fructul durian este bogat in vitamina B6 si B9, vitamina C, vitamina A, fibre, potasiu, mangan, cupru, fosfor magneziu, calciu, fier, zinc si sodiu. Durianul este indicat si pentru a preveni anemia datorita cantitatii de fier si vitamina B9 din compozitie, iar vitamina B6 ajuta la depasirea/prevenirea starilor de depresie si trateaza insomnia. Durianul este bun si pentru a regla cantitatea de zahar din sange sau pentru a scapa de migrene. De asemenea ajuta la scaderea colesterolului, iar grasimile simple si zaharurile energizeaza corpul. Radacinile si frunzele sunt folosite pentru a prepara leacuri traditionale pentru tratarea febrei sau a bolilor de piele. Fructul este destul de solid si poate cantari de la 1 Kg pana la 3 Kg si are o forma ovala ce atinge o lungime de 30 de cm. Coaja durianului este acoperita de tepi si ascunde 4 sau 5 samburi foarte mari acoperiti de miez moale si carnos de culoare galbuie sau rosie in functie de specie. Daca coaja durianului este uscata acesta este vechi si mirosul este mai intens decat atunci cand este proaspat. Daca fructul este intreg se sectioneaza in doua, se scoate cu o lingura miezul si se mananca pana la sambure. Durianul este folosit la deserturi (prajituri, inghetate), dar si la mancaruri aromate precum orez cu lapte de cocos. Se pot folosi in diverse preparate si samburii de durian care se prajesc, se coc, sau se fierb si au consistenta cartofilor dulci. Cititi si: Cum a blocat Dacian Ciolos, cu o post... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro