Durerea de spate, din ce in ce mai frecventa la tineri

Durerea de spate, din ce in ce mai frecventa la tineri

De altfel, copiii care se acuza frecvent dureri de spate sau de articulatii (genunchi, sold, glezna) au un indice de masa corporala (IMC) mai mare decat al celor care nu au aceste probleme.

acum 59 luni (7 Jan 2016)

Un adolescent din trei are dureri de spate. Potrivit revistei de specialitate Journal of the American Academy of Orthopedic Surgeons, frecventa durerii de spate la adolescenti si tineri este in continua crestere. Un studiu citat de futura-sciences.com sustine ca incidenta durerii de spate la adolescenti a crescut de la 11% la 33%. In acest nou articol, cei doi autori au alcatuit o lista cu principalele cauze ale durerii de spate in pediatrie si propun strategii de diagnostic si tratament.

Pentru aproape 60% din pacientii adolescenti, examenul clinic si investigatiile imagistice nu evidentiaza o cauza clara a durerii de spate. Potrivit autorului principal al studiului, Suken Shah, chirurg ortoped la Spitalul de Copii din Wilmington (SUA), "ar putea fi de origine musculara, din cauza posturii incorecte, a antrenamentului intens in cadrul unui sport sau mai multe sporturi sau, dimpotriva, prea putina activitate fizica". De altfel, copiii care se acuza frecvent dureri de spate sau de articulatii (genunchi, sold, glezna) au un indice de masa corporala (IMC) mai mare decat al celor care nu au aceste probleme.

Pentru a preveni sau limita durerea, medicii recomanda: corectarea pozitiei la birou, tonifierea musculaturii prin exercitii fizice armonioase si inot, limitarea greutatii ghiozdanului, care nu trebuie sa depaseasca 10% din greutatea corporala a copilului, purtarea corecta a ghiozdanului, cu ambele centuri pe umeri; ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro