Durduliii se intorc in Politie! MAI vrea sa renunte la proba fizica la admiterea in scolile de Politie din cauza "conditiilor meteo"
Aceste modificari fac obiectul unui proiect de Ordin privind activitatea de management resurse umane in unitatile de politie ale MAI si unitatile militare ale MAI, lansat vineri in dezbatere publica. Datorita specificului aparte al muncii pe care o desfasoara reprezentantii IGSU, la Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila "Pavel Zaganescu" - Boldesti traseul aplicativ este diferit de cel aplicat pentru scolile de jandarmi si de politie.
Aceste modificari fac obiectul unui proiect de Ordin privind activitatea de management resurse umane in unitatile de politie ale MAI si unitatile militare ale MAI, lansat vineri in dezbatere publica. Vor fi scoase la concurs 2.880 de locuri, astfel: 1600 pentru agenti de politie, 700 pentru subofiteri jandarmi, 300 pentru subofiteri pompieri si 280 pentru politisti de frontiera.
In locul probelor de verificare a aptitudinilor fizice sustinute la examenele precedente, proiectul prevede introducerea traseului practic aplicativ la concursul de admitere in scolile de agenti si subofiteri ale Ministerului Afacerilor Interne. Potrivit MAI, masura are la baza mai multe argumente, printre care si cele legate de necesitatea adaptarii probelor de concurs la nevoile institutionale si la standardele internationale.
"Mentinerea probelor sportive sustinute pana in prezent (alergare de rezistenta, viteza si aruncarea mingii medicinale), ar fi facut imposibila sustinerea examenului de admitere din ianuarie 2018, in special din cauza conditiilor meteo specifice sezonului rece care ar fi putut pune in pericol sanatatea si integritatea corporala a candidatilor", se precizeaza in document. In loc de probe fizice, traseu aplicativ
MAI a facut precizari in legatura noua proba de concurs: "Din perspectiva nevoilor institutionale, parcurgerea traseului practic aplicativ contribuie la testarea a patru calitati motrice de baza - viteza, rezistenta, indemanarea si forta, dar si la verificarea rapiditatii reactiei candidatului. Fiecare concurent de la institutiile de invatamant ale MAI care pregatesc politisti, jandarmi si politisti de frontiera va trebui sa realizeze traseul ce cuprinde 11 elemente intr-un timp de maxim 2 minute si 25 secunde (elementele din care este alcatuit traseul sunt detaliate in anexa la OMAI supus dezbaterii publice)".
Datorita specificului aparte al muncii pe care o de... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro