Dupa intalnirea cu Iohannis, Victor Ponta a fost la DNA de unde a luat o copie dupa expertiza financiara. Nici de aceasta data nu a dat declaratii in dosar

Dupa intalnirea cu Iohannis, Victor Ponta a fost la DNA de unde a luat o copie dupa expertiza financiara. Nici de aceasta data nu a dat declaratii in dosar

Concret, spun anchetatorii, platile facute de SCA "Sova si Asociatii" catre Ponta, in cuantum de 181.439,98 de lei, ar reprezenta cheltuieli ce nu au la baza operatiuni reale, lucru ce ar fi dus la diminuarea nelegala a bazei de impozitare a contribuabilului SCA "Sova si Asociatii" si, in consecinta, la plata catre stat a unui impozit diminuat cu de 51.321,80 de lei, diferenta ce reprezinta prejudiciul mentionat. Mai multe stiri pe aceeasi tema: Guralivul Ponta a uzat la DNA de dreptul la tacere Avocata lui Victor Ponta, la DNA Avocatul lui Victor Ponta, la DNA pentru a depune acte in apararea premierului Avocata lui Victor Ponta, la DNA pentru a prezenta documente privind neprezentarea premierului la audieri Surse: Victor Ponta se intoarce in tara la sfarsitul saptamanii Iohannis in Financial Times: Este inacceptabil ca Ponta sa fie acuzat de fapte de coruptie.

acum 104 luni (19 Aug 2015)

UPDATE Potrivit unui comunicat emis de DNA, Victor Ponta a primit un exemplar al expertizei financiar-contabile si a fost instiintat ca s-a dispus sechestrul asigurator asupra unui apartament, in vederea recuperarii prejudiciului.

"Ca urmare a finalizarii raportului de expertiza fiscala si contabila dispusa in cauza, la data de 19 august 2015, inculpatului Ponta Victor -Viorel i s-a inmanat un exemplar al expertizei si i s-a comunicat faptul ca s-a dispus masura sechestrului asigurator asupra unui apartament aflat in proprietatea inculpatului, in vederea recuperarii prejudiciului", potrivit comunicatului emis de DNA.

Conform documentului citat, raportul de expertiza a stabilit ca prejudiciul produs ca urmare a infractiunii de complicitate la evaziune fiscala, savarsita de Victor Ponta, ar fi de 51.321,80 de lei.

"Acest prejudiciu consta in obligatiile fiscale de la care s-a sustras contribuabilul SCA , reprezentata de Sova Dan-Coman, cu ajutorul lui Ponta Victor -Viorel, in calitate de reprezentant al Cabinetului Individual de Avocat . Ajutorul a constat in aceea ca Ponta Victor Viorel a pus la dispozitia contribuabilului SCA , inscrisuri falsificate (facturi si rapoarte de activitate), menite sa justifice viitoarele plati pentru prestarea unor activitati juridice fictive ale cabinetului de avocatura Ponta Victor-Viorel catre SCA .

Concret, spun anchetatorii, platile facute de SCA "Sova si Asociatii" catre Ponta, in cuantum de 181.439,98 de lei, ar reprezenta cheltuieli ce nu au la baza operatiuni reale, lucru ce ar fi dus la diminuarea nelegala a bazei de impozitare a contribuabilului SCA "Sova si Asociatii" si, in consecinta, la plata catre stat a unui impozit diminuat cu de 51.321,80 de lei, diferenta ce reprezinta prejudiciul mentionat.

Este vorba de sume pe care Victor Ponta le-a incasat ilegal in calitate de avocat.

El a adaug... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro