Dupa gratii sau sub control judiciar? Intrebarea hamletiana la care asteapta Cancescu raspuns

Dupa gratii sau sub control judiciar? Intrebarea hamletiana la care asteapta Cancescu raspuns

Cancescu este acuzat ca a dat ilegal mai multe contracte, in valoare de 28 milioane de lei, firmei Gotic SA, controlata de de deputatul PC Ion Dinita. Cancescu a tergiversat deliberat recuperarea banilor de la Gotic SA si Ramb Sistem SRL Astfel, plata nelegala, abuziva a sumelor catre Gotic SA, dar si catre Ramb Sistem SRL, administrata de Gabriel Bagiu, dispusa de presedintele CJ Brasov, arata procurorii, a fost constatata si de catre Curtea de Conturi la auditul extern din 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014. "Practic,dispozitia Curtii de Conturi ramanea o simpla foaie de hartie intocmita de inspectori, deoarece inculpatul, avea grija, ca in schimbul influentei pe care o exercita la functionarii CJ sa-i dea lucrari de valoare si mai mare nelegal inculpatului Ion Bagiu, care il ajuta in demersul infractional de constituire de probe, necesare crearii aparentei ca suma provine de la cel care a incasat-o nelegal, cand in realitate provenea tot din bugetul CJ", se arata in motivele contestatiei. Ca el m-a chemat la 4.00, el stie ca ne intalnim, ca m-a rugat sa-ti spun in felul urmator, ca daca tu ai accepta sa faci lucrari de la un miliard 800, nu, 18 miliarde, nu un miliard 800, ca el ti-ar ...

acum 75 luni (24 Oct 2014)

Anchetatorii au descris modul in care Aristotel Cancescu, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Brasov, si-a ajutat prietenii sa se imbogateasca din banii judetului.

Cancescu este acuzat ca a dat ilegal mai multe contracte, in valoare de 28 milioane de lei, firmei Gotic SA, controlata de de deputatul PC Ion Dinita. Contractele, umflate de 10 ori, erau pentru deszapezirea si salubrizarea unei bucati de drum de doar 20 de kilometri. In schimb, Cancescu a primit mita 384.000 de lei, mascata sub forma unor contracte de publicitate cu televiziunea sa.

Una dintre stenograme arata ca doi dintre complicii sefului CJ Brasov, Mihai Pascu si Viorel Costea, erau constienti de gravitatea faptelor lui Cancescu.

PASCU MIHAI: E nasoala rau, pai is 4 milioane de euro acolo, ma.... COSTEA VIOREL: Eu sa-ti spun acuma, eu mi-am facut o pregatire si daca ma cheama la DNA, ca eu....am dirijat... COSTEA VIOREL: Eu am lucrari de peste 2 miliarde, si averea p..i, deschis usile portile tot, de cand ma stiu n-am avut nicio tendinta, dimpotriva am fost recunoscut si tu stii foarte bine ca foarte... COSTEA VIOREL: Da, a facut sondaj, poate sa faca si aicia, n-am nicio problema exceptand c...e alea marunte, care pot... PASCU MIHAI: Stii de ce reactioneaza asa de dur? deci Curtea de Conturi..nu Curtea...DNA-u' a cerut actele pe 2006, 2007, ori ai vazut ca toate lucrarile astea de care e vorba, pana la procesul asta verbal, care e perioada din prima jumatate a lu 2007, deci pana in iulie... PASCU MIHAI: Nu era Ispas inca manager, deci toate semnaturile sunt ale lui Cancescu, de-aia el e disperat si da pe tine acuma tot. COSTEA VIOREL: Pe mine n-are cum sa dea ca si eu ma apar pentru ca nu eu sunt ordonatorul de credite, eu nu pot sa dispun...cum domnule, ca e semnatura..?

Cancescu a tergiversat deliberat recuperarea banilor de la Gotic SA si Ramb Sistem SRL

Astfel, p... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro