Dupa discutia telefonica dintre Obama si Erdogan, Turcia anunta retragerea trupelor sale din Irak

Dupa discutia telefonica dintre Obama si Erdogan, Turcia anunta retragerea trupelor sale din Irak

"Tinand cont de sensibilitatea partii irakiene (...), Turcia va continua procesul de retragere a trupelor sale stationate in provincia Mosul (nord)", a informat Ministerul de Externe de la Ankara intr-un comunicat, relateaza 20minutes.fr, care citeaza AFP.

acum 56 luni (20 Dec 2015)

"Tinand cont de sensibilitatea partii irakiene (...), Turcia va continua procesul de retragere a trupelor sale stationate in provincia Mosul (nord)", a informat Ministerul de Externe de la Ankara intr-un comunicat, relateaza 20minutes.fr, care citeaza AFP. Totodata, Obama a salutat "contributia" Turciei la coalitia militara pentru combaterea retelei extremiste Statul Islamic (SI), coordonata de Statele Unite. O retragere ceruta de Irak

Irakul a cerut marti "retragerea completa" a fortelor turce de pe teritoriul sau.

Turcia a mobilizat in Irak in urma cu aproape doua saptamani un contingent de 150 pana la 300 de militari si aproximativ 20 de vehicule blindate in tabara de la Bashika, in nordul tarii.

Ankara a afirmat ca este vorba despre intariri trimise pentru a asigura protectia consilierilor militari care ii pregatesc pe combatantii irakieni in lupta contra SI, in special langa Mosul.

Diplomatia turca admite "o lipsa de comunicare" cu Bagdadul in aceasta problema si da asigurari ca Ankara "va continua sa coordoneze cu Guvernul irakian contributia sa militara acestei tari pentru lupta sa impotriva Daesh", acronimul in araba al Statului Islamic. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro