Dupa dezvaluirile RL, ANI verifica declaratiile de avere ale ministrului Energiei, Victor Grigorescu, din cauza unui bun mobil nedeclarat care i-a adus venituri de aproape 800.000 de lei

Agenția Națională de Integritate (ANI) va proceda la evaluarea declarațiilor de avere depuse de către Victor Vlad Grigorescu, ministrul Energiei, se arată intr-un răspuns al ANI preluat de HotNews.ro. Citește și: Romanian Papers: Ministrul Energiei, 10.000 euro pe lună de la un offshore La o lună de la numirea ca ministru al Energiei, pe 17 decembrie 2015, Victor Vlad Grigorescu a semnat declarația de avere de inceput de mandat.

acum 78 luni (21 Sep 2016)

Agenția Națională de Integritate (ANI) va proceda la evaluarea declarațiilor de avere depuse de către Victor Vlad Grigorescu, ministrul Energiei, se arată intr-un răspuns al ANI preluat de HotNews.ro.

Ministrul Grigorescu a obținut sume importante de bani din cedarea folosinței unui bun mobil valoros, către un offshore din insulele britanice Turks & Caicos. Problema nu este că a incasat cel puțin 791.500 lei din cedarea in două randuri a acelui bun către un offshore, ci faptul că obiectul valoros nu este trecut in nicio rubrică din declarațiile de avere. La solicitarea HotNews.ro, Grigorescu a spus că nu poate spune ce bun mobil ii aduce asemenea venituri, intrucat "este vorba de un contract privat", iar "tranzacția in sine rămane confidențiala".

Citește și: Romanian Papers: Ministrul Energiei, 10.000 euro pe lună de la un offshore

La o lună de la numirea ca ministru al Energiei, pe 17 decembrie 2015, Victor Vlad Grigorescu a semnat declarația de avere de inceput de mandat.

In declarația de avere semnată pe 17 decembrie 2015, la scurt timp după numirea in funcția de ministru al energiei, Victor Grigorescu arăta că a incasat 568.050 (nu preciza dacă lei sau euro) din cedarea folosinței, fără să ofere alte amănunte legate de bunuri și sursa venitului. Aceasta in condițiile in care la rubrica "Venituri din cedarea folosinței bunurilor" trebuie completat: sursa venitului (nume, adresă), obiectul generator de venit și venitul anual incasat.

La scurt timp, Romania Liberă s-a sesizat asupra acestor aspecte și a solicitat, in mod oficial, lămuriri de la Ministerul Energiei.

In urma acestor sesizări, ministrul Grigorescu a revenit pe 26 ianuarie 2016 cu o declarație de avere rectificată in care arată că a obținut 554.500 (n.red. De asemenea, in declarația de avere nu este trecut niciun obiect de valoare la rubricile destinate "bunurilor mobile". Conform legislației,... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro