Dupa dezvaluirile din Romania Libera, viceprimarul Sectorului 2 spune ca mai multe sute de cetateni vor schimbarea numelui parcului Tolbuhin

Dan Cristian Popescu, viceprimar al Sectorului 2, a afirmat marti ca mai multe sute de cetateni sunt de acord cu propunerea sa de schimbare a numelui parcului 'Tolbuhin', el opinand ca este un "disconfort" pentru locuitori ca acesta sa aminteasca de un general comunist, informeaza Agerpres. Dan Cristian Popescu a informat ca din iunie, de cand a postat pe Facebook propunerea de schimbare a numelui parcului pana in prezent, mai multe sute de cetateni au fost de acord cu aceasta. MAE rus: Speram ca "Romania nu va permite rescrierea istoriei" "Speram ca va prevala nu ideea de sacrilegiu, ci memoria a mii de soldati sovietici, care si-au dat viata pentru eliberarea acestei tari de fascism in urma cu peste 70 de ani.

acum 31 luni (13 Sep 2017)

Dan Cristian Popescu, viceprimar al Sectorului 2, a afirmat marti ca mai multe sute de cetateni sunt de acord cu propunerea sa de schimbare a numelui parcului 'Tolbuhin', el opinand ca este un "disconfort" pentru locuitori ca acesta sa aminteasca de un general comunist, informeaza Agerpres. Trebuie spus, pe de alta parte, ca nimeni nu are nimic cu poporul rus, cultura rusa, cu Federatia Rusa si nu e un demers in niciun fel impotriva acestora (...), e o problema cu raul pe care comunismul l-a facut in aceasta tara si in multe alte tari", a declarat viceprimarul cu prilejul unei dezbateri publice privind oportunitatea schimbarii numelui parcului 'Tolbuhin', pe care a convocat-o, marti, la sediul Primariei Sectorului 2. Numele lui Tolbuhin este scris cu litere mari - chiar la intrare - si, ca sa nu existe niciun dubiu ca denumirea a ramas din vremuri trecute, Primaria Sectorului 2 si-a trecut pe aceeasi pancarta numele si sigla noua.

Dan Cristian Popescu a informat ca din iunie, de cand a postat pe Facebook propunerea de schimbare a numelui parcului pana in prezent, mai multe sute de cetateni au fost de acord cu aceasta.

"Practic, in afara de opinia Federatiei Ruse, nu a fost nimeni de acord cu pastrarea (numelui — n.r.)", a declarat viceprimarul.

El a spus ca va mai strange opinii inca circa o luna, dupa care ar vrea sa selecteze in jur de cinci nume, dupa un vot online, ca sa usureze alegerea Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Viceprimarul a mentionat ca decizia privind denumirile se ia de catre CGMB si ca e posibil sa treaca propunerea sa mai intai prin Consiliul local al Sectorului 2. MAE rus: Speram ca "Romania nu va permite rescrierea istoriei" "Speram ca va prevala nu ideea de sacrilegiu, ci memoria a mii de soldati sovietici, care si-au dat viata pentru eliberarea acestei tari de fascism in urma cu peste 70 de ani. Speram ca autoritatile Romaniei nu vor permite incercari de rescriere a istoriei in con... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro