Dupa decapitarea unui francez de catre jihadisti, Franta intareste masurile de securitate

Dupa decapitarea unui francez de catre jihadisti, Franta intareste masurile de securitate

Presedintele francez, Francois Hollande, a declarat ca Algeria continua sa-si "mobilizeze toate fortele posibile", pentru a-i gasi pe asasinii ostaticului francez decapitat de jihadisti. In Tunisia, de exemplu, traiesc in jur de 30 000 de francezi si sunt scolarizati in jur de 8000 de copii francezi. Miscarea "Soldatii Califatului" este condusa de autoproclamatul "emir" Khaled Abu Suleiman, in varsta de 36 de ani, cunoscut si sub numele de Abdelmalek Gouri.

acum 84 luni (25 Sep 2014)

Presedintele francez, Francois Hollande, a declarat ca Algeria continua sa-si "mobilizeze toate fortele posibile", pentru a-i gasi pe asasinii ostaticului francez decapitat de jihadisti. Ministerul francez de Externe a recomandat o mare prudenta pentru francezii care doresc sa calatoreasca in anumite tari, in jur de 30 la numar, sau care traiesc in aceste tari (printre ele numarandu-se Algeria, Tunisia si Marocul). In Tunisia, de exemplu, traiesc in jur de 30 000 de francezi si sunt scolarizati in jur de 8000 de copii francezi.

In plus, autoritatile franceze isi vor "intensifica sprijinul" pentru opozitia moderata din Siria si vor consolida securitatea "in locurile publice si transporturi" pentru a face fata amenintarii jihadiste in Franta, a anuntat joi presedintia, intr-un comunicat citat de AFP.

Parisul este de asemenea pregatit sa ajute alte tari sa lupte impotriva jihadistilor straini, daca aceste state ii cer acest lucru, a precizat Palatul Elysee, la o zi dupa decapitarea unui ostatic francez de o grupare algeriana afiliata grupului terorist Stat Islamic.

Herve Pierre Gourdel, in varsta de 55 de ani, fusese rapit duminica seara in localitatea algeriana Tizi Ouzou, situata la 110 kilometri est de Alger.

Gruparea islamista Jung al-Khilaka (Soldatii Califatului), afiliata organizatiei teroriste Stat Islamic, a postat o inregistrare video intitulata "Mesaj de sange pentru Guvernul francez", in care prezinta executarea ostaticului prin decapitare.

Miscarea "Soldatii Califatului" este condusa de autoproclamatul "emir" Khaled Abu Suleiman, in varsta de 36 de ani, cunoscut si sub numele de Abdelmalek Gouri.

Cu zece zile inaintea rapirii cetateanului francez in Algeria, Abu Suleiman a anuntat ca se supune liderului Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, in slujba caruia s-a angajat sa puna "experienta acumulata" in cadrul AQMI in ce priveste comiterea de atentat... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro