Dupa ce i-a catalogat drept "autisti" pe cei care "dezinformeaza UE", Dancila spune va avea o intalnire cu parinti care au copii bolnavi de autism

Dupa ce i-a catalogat drept

Dupa cum stiti, mi-am cerut scuze public, nu am vrut sa fac nicio referire la acest aspect, ba mai mult, vineri voi avea o intalnire cu asociatiile de parinti, cu ONG-urile din domeniu, pentru a cauta solutii pentru acesti copii, si nu numai, pentru cei care au aceasta problema, dar si pentru alte domenii, cei cu sindrom Down, cu boli rare. Premierul Viorica Dancila a sustinut saptamana trecuta, la Antena 3, ca vrea sa aiba o abordare transparenta cu liderii europeni si ca Monica Macovei a facut mult rau Romaniei prin atitudinea ei si prin faptul ca "si-a parat propria tara" in Parlamentul European, cerand, referitor la legile Justitiei, sa fie judecata de alte 27 de tari.

acum 74 luni (19 Feb 2018)

"Nu am primit inca o invitatie de la CNCD, nu stiu daca voi merge, as vrea sa merg. Dupa cum stiti, mi-am cerut scuze public, nu am vrut sa fac nicio referire la acest aspect, ba mai mult, vineri voi avea o intalnire cu asociatiile de parinti, cu ONG-urile din domeniu, pentru a cauta solutii pentru acesti copii, si nu numai, pentru cei care au aceasta problema, dar si pentru alte domenii, cei cu sindrom Down, cu boli rare. Vom incerca sa ajutam, tinand cont ca eu chiar si atunci cand am fost europarlamentar am cautat sa ajut copiii sau oamenii care au probleme. (...) Deci nu a vrut sa fie nicio referire, nu imi sta in caracter sa fac astfel de lucruri, dar pentru ca acest lucru s-a intamplat, chiar vreau sa am o intalnire, sa vad problemele", a declarat luni Viorica Dancila. Premierul Viorica Dancila a sustinut saptamana trecuta, la Antena 3, ca vrea sa aiba o abordare transparenta cu liderii europeni si ca Monica Macovei a facut mult rau Romaniei prin atitudinea ei si prin faptul ca "si-a parat propria tara" in Parlamentul European, cerand, referitor la legile Justitiei, sa fie judecata de alte 27 de tari.

Intr-o scrisoare deschisa adresata premierului, membrii Asociatiei Parintilor Copiilor cu Autism au transmis ca folosirea termenului de autist cu sensul profund negativ, intr-o disputa politica, este o jignire adusa persoanelor cu aceasta afectiune. "Fata de celelalte cazuri recente, in care CNCD a aplicat sanctiuni, competenta sa fiind discutabila, acest caz este clar unul care priveste Consiliul. Implicit, la modul in care premierul s-a referit la persoanele cu autism, a lasat sa se inteleaga ca a fi autist inseamna ceva foarte rau. Atunci, sigur, vorbim de o etichetare a intregului grup de persoane care sufera de autism. Din punctul mei de vedere, CNCD are deplina competenta in acest caz", este de parere sociologul Mircea Kivu.

Potrivit acestuia, fapta este cu atat mai grava cu cat autoarea declaratiilor are functia de inalt demnita... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro