Dupa ce ai vizitat Toscana, nimic niciodata nu va mai fi la fel

Dupa ce ai vizitat Toscana, nimic niciodata nu va mai fi la fel

Oricat de mult ai calatori, exista intotdeauna locul acela in care te-ai intoarce oricand, care ti-a intins la picioare cam tot ce ti-ai fi dorit: si o natura blanda, multicolora, si istorie, si arta, locul acela de unde incep povestile. Ca exemplu, iata un pret pentru o sedere de o saptamana la un apartament din complexul agroturistic Pratini, pentru doua persoane si un copil: de la 360 de euro in low season la 550 de euro in high season. Oriunde intri, dai ba de un Giotto, cu a lui "Ognissanti Madonna", ba de un Masaccio, ba de "Nasterea lui Venus", a lui Botticelli, ba de un da Vinci, un Titian (toate acestea la Galleria degli Uffizi) si, desigur, de agonia si extazul lui Michelangelo: David (la Galleria dell'Accademia). La o terasa cum e Ristorante da Beppino poti sa mananci o specialitate unica: pappardelle alla lepre, paste cu carne tocata de iepure, sa bei un pahar de Montepulciano d'Abruzzo (daca ramane timp, poti vizita si orasul Montepulciano, in sudul Toscanei, renumit pentru branza si specialitatile din porc care se produc aici, dar si pentru viile renumite in toata lumea). Sigur, si centrul Sienei, declarat de UNESCO zona de patrimoniu mondial, este una dintre cele mai importante atractii turistice ale Italiei, anual fiind vizitat de peste 150 de mii de turisti.

acum 64 luni (29 Jul 2017)

Oricat de mult ai calatori, exista intotdeauna locul acela in care te-ai intoarce oricand, care ti-a intins la picioare cam tot ce ti-ai fi dorit: si o natura blanda, multicolora, si istorie, si arta, locul acela de unde incep povestile. Da, aici e centrul Renasterii italiene, Florenta, aici poti sa te proptesti in turnul inclinat din Pisa si sa te plimbi cu barca in Livorno, dar e prea nedrept sa creada cineva ca Toscana se rezuma la atat. Dar mai e si optiunea sa gasesti un zbor ieftin pana la Roma si de acolo sa inchiriezi o masina care se va dovedi indispensabila daca vrei sa descoperi Toscana cea adevarata, chiar si pe aceea din satele fara o gara. Atentie, insa, masina trebuie inchiriata din timp, de cand iti planifici calatoria, si nu se pot inchiria masini fara un card de credit. Si inca ceva: in orasele mari, cum e Roma, de exemplu, traficul este un viespar, cu nenumarate scutere si motociclete care par ca se ghideaza dupa alte reguli de circulatie decat restul vehiculelor.

Casa pentru o saptamana sau zece zile, cat e nevoie ca sa poti explora Toscana, poate fi, desigur, un hotel sau o pensiune intr-unul dintre orasele turistice, dar asta inseamna atat posibilitatea sa vizitezi cu mai multa usurinta orasul respectiv, cat si costuri mari, aglomeratie si un contact superficial cu localnicii. Pentru gasirea unui camin autentic, spatios, cu gazde care ti-ar oferi si masa lor numai sa te simti bine, recomandam consultarea site-urilor italiene de turism si cautarea in zonele de tara, cum ar fi comuna Peccioli, din provincia Pisa. Ca exemplu, iata un pret pentru o sedere de o saptamana la un apartament din complexul agroturistic Pratini, pentru doua persoane si un copil: de la 360 de euro in low season la 550 de euro in high season. Dar se mai poate negocia, iar daca mergeti intr-un grup mai mare, se poate inchiria o vila de cinci sau sapte persoane, la preturi mult mai bune. De regula, pe masa din bucatarie va vor astepta vin... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro