"Dupa alegeri VA FI MAI RAU". Pesimismul vine DIRECT de la Palatul Victoria

Peste jumatate dintre economistii intervievati de Bloomberg au declarat ca se asteapta ca presedintele Bancii Central Europene, Mario Draghi, sa anunte in curand un program de achizitii de obligatiuni guvernamentale similar cu cel demarat de Rezerva federala americana si Banca Angliei, in ideea de sprijini cresterea economica si a contracara riscul de deflatie in zona euro.

acum 95 luni (16 Oct 2014)

Guvernul roman intentioneaza sa se imprumute cu 1 miliard de euro inainte de primul tur al alegerilor prezidentiale, cu toate ca imprumutul era programat pentru sfarsitul anului, informeaza Agerpres.

Potrivit analistilor, decizia autoritatilor de a urgenta planurile privind accesarea pietelor internationale a fost determinata de teama ca sentimentul investitorilor sa nu se deterioreze dupa alegerile prezidentiale de luna viitoare.

In prezent, randamentul pentru eurobondurile romanesti cu maturitatea in luna aprilie 2024 se situeaza la 2,71%, in apropiere de minimul record de 2,66% inregistrat in urma cu sapte saptamani.'Din punct de vedere al emitentului, acum este un moment foarte bun', a declarat Krzysztof Izdebski, manager la fondul mutual Union Investment TFI, cu active in valoare de 2,8 miliarde de dolari.

Peste jumatate dintre economistii intervievati de Bloomberg au declarat ca se asteapta ca presedintele Bancii Central Europene, Mario Draghi, sa anunte in curand un program de achizitii de obligatiuni guvernamentale similar cu cel demarat de Rezerva federala americana si Banca Angliei, in ideea de sprijini cresterea economica si a contracara riscul de deflatie in zona euro. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro