Dupa 7 luni de tacere, liderii turc si rus reiau discutiile bilaterale

Dupa 7 luni de tacere, liderii turc si rus reiau discutiile bilaterale

Relatii bilaterale reci Oficialul de la Moscova a amintit intentia anuntata de Putin, de mai multe ori, de a mentine o relatie buna cu Turcia, pentru ca nu exista alternativa, si trebuie create conditii in acest sens.

acum 55 luni (29 Jun 2016)

Presedintii Rusiei si Turciei, Vladimir Putin si Recep Erdogan, vor avea azi, la pranz, o convorbire telefonica, la initiativa Kremlinului, a anuntat, ieri, purtatorul de cuvant al lui Putin, Dmitri Peskov.

El n-a precizat, insa, daca Putin ii va trimite si o scrisoare de raspuns lui Erdogan, dupa ce acesta i-a scris liderului rus pentru a-i transmite condoleante si a-si exprima regretul pentru doborarea avionului rus de catre un aparat F-16 turcesc, deasupra Sirie, in noiembrie 2015.

Kremlinul considera ca scuzele transmise de Erdogan reprezinta un pas important in normalizarea relatiilor, dar mai sunt multe lucruri de facut pentru a se atinge acest obiectiv.

Relatii bilaterale reci

Oficialul de la Moscova a amintit intentia anuntata de Putin, de mai multe ori, de a mentine o relatie buna cu Turcia, pentru ca nu exista alternativa, si trebuie create conditii in acest sens.

Relatiile bilaterale au ajuns la un nivel extrem de scazut, dupa incidentul din 2015. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro