Dupa 10 ani: "Pentru Basescu, protocolul si demnitatea functiei prezidentiale au fost prea adesea indiferente"

Dupa 10 ani:

Pentru moment, ma multumesc sa citesc si sa reflectez asupra evaluarilor facute asupra lui Traian Basescu si asupra mandatelor sale prezidentiale de doamna Alina Mungiu-Pippidi in cartea Tranzitia- Primii 25 de ani, recent aparuta la editura Polirom, si de dl. Dand expresie urii sale fata de PNTCD, dar si pentru Regele Mihai, fata de care a comis o insanitati in cascada in timpul ultimului sau mandat de presedinte, Traian Basescu a declarat, intr-o conferinta de presa data la 18 februarie 1998 ca PNTCD si Alianta Civica actioneaza pentru a-l aduce la Cotroceni pe Regele Mihai. Aurelian Pavelescu, personaj descins parca din piesa ...Escu de Tudor Musatescu, calator de la liberali la democrati si de la democrati la falsii taranisti, a devenit un vocal sustinator al d-lui Basescu, televiziunile amice presedintelui inca in functie il invita la dezbateri acordandu-i o legitimitate pe care nu o are.

acum 66 luni (9 Dec 2014)

Basescu ar intentiona sa ocupe, la un moment dat, postul de prim-ministru si aceasta cu binecuvantarea noului presedinte, dl. Iar daca Traian Basescu va decide sa o inlocuiasca cu propria persoana pe doamna Elena Udrea in fruntea Partidului Miscarea Populara, partid creat din vointa prezidentiala, ma tem ca actualul presedinte va mai parafa cu propria mana un esec personal din seria celor ce i-au marcat ultima perioada a celui de-al doilea mandat.

Nefiind profet nu ma voi aventura in cine stie ce anticipari legate de ce ii va rezerva viitorul lui Traian Basescu. Basescu nu se va multumi cu rolul de triplu bunic despre care a vorbit adesea ca rasfat in interviurile "gingase" si aranjate de la televiziunile de casa. Nu stiu si cat de serioase.

Pentru moment, ma multumesc sa citesc si sa reflectez asupra evaluarilor facute asupra lui Traian Basescu si asupra mandatelor sale prezidentiale de doamna Alina Mungiu-Pippidi in cartea Tranzitia- Primii 25 de ani, recent aparuta la editura Polirom, si de dl. Gabriel Liiceanu, in articolul Portret de Presedinte la final de mandat, publicat la 3 decembrie 2014 in saptamanalul 22. Insusi faptul ca "Basescu termina" e calificat de doamna Mungiu unul ''pozitiv" si aceasta "pentru ca se mai rupe un pic din monopolul asupra serviciilor si asupra ascultarii. Alina Mungiu-Pippidi admite totusi ca "Basescu a facut treaba buna cu justitia, a lasat procurorii sa lucreze, cu dezavantajele de rigoare, cum ar fi ca avem mii de mandate de ascultare pe siguranta nationala." Basescu nu a fost tocmai o personalitate imaculata, ca nu a fost un inger, dar adauga ca "nu ingerii sunt chemati sa curete grajdurile istorie". Gabriel Liiceanu apreciaza ca principalul atu al mandatelor prezidentiale ale lui Traian Basescu a fost libertatea de actiune acordata justitiei. O libertate insemnand, pana la urma, o sansa de salvare acordata insasi Romaniei pe care guvernarea PSD din vremea lui Adrian Nastase, dar si de dinainte, din inter... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro