Dumnezeu este Gentilom: foloseste spada cu Nobilii si ciomagul cu Mitocanii

Dumnezeu este Gentilom: foloseste spada cu Nobilii si ciomagul cu Mitocanii

Cand Dumnezeu a creat Omul, nu Si-a dorit un sclav tontalau, un boulean care sa traga la jug, multumit cu bratul de fan pe care i-l arunca stapanul la sfarsitul zilei.

acum 88 luni (28 May 2016)

Cand Dumnezeu a creat Omul, nu Si-a dorit un sclav tontalau, un boulean care sa traga la jug, multumit cu bratul de fan pe care i-l arunca stapanul la sfarsitul zilei. El Si-a dorit ca omul sa aiba deplina libertate de a-si accepta si iubi Creatorul, asumandu-Si astfel si riscul de a fi respins sau urat.

"Crede si nu cerceta", unul dintre stereotipurile ateilor, este o inventie: nicaieri nu exista acest indemn in Biblie sau la Sfintii Parinti. Dimpotriva, in nenumarate locuri din Evanghelii se observa placerea cu care Mantuitorul savureaza intalnirile cu oamenii isteti, care isi pun probleme, vor sa priceapa, si pentru asta au chiar indrazneala de a se lua la harta cu El.

A cincea duminica dupa Pasti este inchinata Femeii Samarinence, unul dintre cele mai coltoase, dar si agere personaje din Noul Testament, care sfarsesc prin a fi aduse pe calea credintei.

Intalnirea lui Iisus cu samarineanca este una memorabila. Insusi faptul ca scena se petrece langa ghizdurile Fantanii lui Iacob, cel care a avut "tupeul" sa se lupte cu Ingerul lui Dumnezeu, pentru a deveni apoi conducatorul neamului ales, nu este intamplator. Samarineanca face parte din stirpea misticilor indrazneti, ruda in Duh cu Iacob, cu Apostolul Toma sau cu Femeia Canaaneanca. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro