Dumitru Dragomir, trimis in judecata pentru delapidare, evaziune fiscala si spalare de bani! Traseul "comisionului" care il poate infunda pe Mitica

Dumitru Dragomir, trimis in judecata pentru delapidare, evaziune fiscala si spalare de bani! Traseul

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, procurorii au finalizat urmarirea penala efectuata in cauza avand ca obiect savarsirea de catre Dumitru Dragomir, afaceristul Mihai Corbu, si alte zeci de persoane pentru infractiunile de "evaziune fiscala", "delapidare", "complicitate la infractiunea de evaziune fiscala", "complicitate la infractiunea de delapidare" si "spalare a banilor". CORBU MIHAI si RADU-ARHIRE ALEXANDRU-MADALIN, mai intai, in conturile unor societati comerciale de "tranzit", iar din acestea in conturile unor societati comerciale cu comportament de tip "fantoma" - controlate de inculpatii NEGOESCU TIBERIU - CONSTANTIN si PAUN CRISTIAN - NICOLAE - de unde au fost retrase in numerar si restituite "la sacosa" dispunatorilor platilor.

acum 112 luni (11 Nov 2014)

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, procurorii au finalizat urmarirea penala efectuata in cauza avand ca obiect savarsirea de catre Dumitru Dragomir, afaceristul Mihai Corbu, si alte zeci de persoane pentru infractiunile de "evaziune fiscala", "delapidare", "complicitate la infractiunea de evaziune fiscala", "complicitate la infractiunea de delapidare" si "spalare a banilor".

Dupa vanzarea ultimelor 6 pachete, s-a ajuns la o suma totala de 81,6 milioane de euro fara TVA din vanzarea drepturilor TV. Conform declaratiilor lui Dumitru Dragomir de atunci, Liga si-a "tras" un comision de 5,3 milioane de euro din intreaga tranzactie, iar 2,2 de milioane le-a directionat catre Capital Properties, pentru ca a facilitat discutiile cu RCS-RDS. De fapt, suma ar fi fost mai mare, de circa 2,8 milioane de euro, iar o parte din acesti bani s-ar fi intors catre Dragomir.

Scandalul comisionului, izbucnit in iulie 2011, a starnit reactii dure din partea lui Gigi Becali si a lui Ioan Nicolae, de la FC Brasov.

Contactat de "Adevarul", Mihai Corbu afirma in iulie 2011: "Comisionul pare mare, dar va spun ca drepturile nu se vindeau daca se negocia direct.

Ce scrie in rechizitoriul procurorilor

Totodata, din probele administrate in cauza a rezultat faptul ca in cursul lunii iunie 2011, inculpatul DRAGOMIR DUMITRU, in calitate de presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (L.P.F.) a determinat, cu intentie, pe membrii Adunarii Generale a L.P.F. sa aprobe incheierea unui contract de mandat cu SC Capital Properties SRL, in vederea vanzarii drepturilor de televiziune aferente pachetelor 3, 4, 5, 6, 7 si 9 pentru sezoanele competitionale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014 - cunoscand faptul ca prestatiile inscrise in contractul de mandat respectiv nu aveau sa fie executate in fapt (aceste prestatii nemaiputand fi, de altfel, executate, int... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro